ALBÁNIA:

Az IndeksOnline azt írja, csodát tett Magyarországon a Partizani, miután büntetőkkel elbúcsúztatta a Ferencvárost. Ugyanezzel a jelzővel illeti a Gazeta Shquip is a történteket

A Shekkulli az albán miniszterelnököt, Edi Ramát is idézi, aki a Facebookon gratulált a BL-be csöppent gárda sikeréhez: “Gratulálok a Partizaninak az idegenben elérte sikerhez. Hatalmas bravó a csapatnak, az edzőnek és a klub elnökének”. A lap szerint az albán gárda az FTC vezető gólját követően kitartóan harcolt az egyenlítésért, és végül Hüsing hathatós közreműködésével össze is jött neki a megérdemelt találat. A második félidőben és a hosszabbításban is mezőnyfölényben játszott ugyan a házigazda, de a vendégek védelme összességében biztosan állt a lábán – teszik hozzá.

A drenicapress.info Alban Hoxha, a Partizani kapusa és csapatkapitánya védéseit és pimasz 11-esét emelte ki elsősorban, és úgy fogalmazott, hogy „felejtsd el Buffont és Neuert, itt van Hoxha”

Hoxha a hős az albániai Telesport cikkében is, történelmi sikerként könyveli el a portál a Ferencváros kiejtését, varázslatos és felejtethetetlen esteként emelik ki a történteket.

Az asport.al le is osztályozta a Partizani játékosait, Hoxha 9-est kapott, mondván életben tartotta csapata és az albán foci évek óta dédelgetett álmát. Adolfo Sorman vezetőedzőnek 7 és felest adtak, miután a tréner jó döntéseket hozott a meccs fontos pillanataiban és a cseréivel sem lőtt mellé.

 

TOVÁBB: Gatyában tomboltak a Fradi-pályán az albán focisták – videó

 

NEMZETKÖZI LAPOK:

Az UEFA oldalán szűkszavúan számoltak be a történtekről, és kiemelték, hogy az Eb legszebb gólját szerző Gera Zoltán a rendes játáékidőben értékesítette 11-esét, a büntetőpárbajban azonban hibázott.

A német spox.com és a Transfermarkt oldala azt írta, hogy a skót Celtic elkerültek a totális blamát, miután a gibraltári Lincoln ellen a 0-1-s visszavágót követően, a második meccsen már 3-0-ra győzni tudott, a Ferencváros viszont nem…

Ausztriában a lapok többsége a meccs előtt szinte biztosra vette, hogy az FTC lesz majd a BL harmadik selejtezőkörében a Red Bull Salzburg ellenfele, most viszont tényszerűen beszámoltak arról, hogy (ők is) tévedtek.

 

TOVÁBB: Sokk: A Fradit büntetőkkel verték ki az albánok a BL-ből – videó  |  Doll a Fradi-játékosoknak: Távozom, ha miattam játszottunk ilyen rosszul  |  Lovrencsics: “Szégyellem magam”

 

HAZAI SZALAGCÍMEK:

Blikk: Kínos! Tizenegyesekkel ütötte ki albán ellenfele a Ferencvárost a BL-ből

Origo: Siralmas játékkal és egy kínos büntetőpárbajjal ért véget a Fradi BL-szezonja

Index: Az FTC-t egy beugró albán verte ki a BL-ből

Nemzeti Sport: Hidegzuhany

Népszabadság: Lehangoló tizenegyespárbajjal búcsúzott a BL-től a Ferencváros

Magyar Nemzet: BL: nagy pénz, kis foci – Fradi-égés a Groupamában (Bajnokok Hibája)

24.hu: Döbbenet: kiesett a Ferencváros Európából

vs.hu: Nincsenek szavak: kiesett a Ferencváros

Blikk: Kínos! Tizenegyesekkel ütötte ki albán ellenfele a Ferencvárost a BL-ből