Ferencváros – Valletta FC 3-1 (Dvali 19., Lanzafame 36. – tizenegyesből, 59., ill. Yuri 85.) – kiállítva: Borg 94.

Meglepetésre a Valletta kezdte jobban a mérkőzést, hiszen előbb Dibusznak kellett védenie egy lövés után, majd a következő máltai próbálkozás mellé ment. A vendégek lelkesedése tizenöt perc után alábbhagyott, következtek a Ferencváros lehetőségei, amelynek eredménye a 20. percben lett meg: egy jobb oldali szögletet követően Lasha Dvali fejjel vette be Bonello kapuját (1-0).

A lendületben maradó hazaiak Davide Lanzafame révén újabb gólokat is szerezhettek volna, ám egy ideig maradt az 1-0. A 36. percben megduplázta az előnyét a Ferencváros: Zsubkov szabadrúgása után Lanzafame tűnt el a tizenegyespontnál a védők gyűrűjében, a játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett végzett el és higgadtan a bal alsóba gurított – így 2-0-s ferencvárosi előnnyel mentek pihenni a felek.

Fordulás után a Ferencváros ott folytatta, ahol abbahagyta, így a 60. percben háromgólosra nőtt az előnyük: Zsubkov nagyszerű tálalása után Lanzafame emelte át a labdát Bonello kapuson (3-0).

A 64. percben meg lehetett volna a negyedik Fradi-találat is, de a bíró les miatt érvénytelenítette Zsubkov gólját. A lendületben maradó zöld-fehérek több nagy lehetőséget is kidolgoztak, ám azok sorra kimaradtak. A máltaiak viszont a 85. percben szépíteni tudtak Yuri révén (3-1), így tekintélyes háromgólos előny helyett a Fradi hagyott izgalmakat a visszavágóra.

Összefoglaló

Biztos az előny, de maradt izgalom a visszavágóra.

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. július 24., szerda

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ignyatenko – Zsubkov, Skvarka (Sigér 82.), Tokmac (Bőle 66.) – Lanzafame (Szignyevics 66.)

Valletta FC: Bonello – Pena Beltre, Borg, Borg, Zerefa – Pulis (Dimech 57.) – Nwoko, Tulimieri (Piciol 82.), Packer (Yuri 70.), Muscat – Fontanella

BL-selejtező: Ferencváros-Valletta FC 3-1 – élő közvetítés