Bekker Roland ferencvárosi nevelés, de a Vidi utánpótlás-csapatától hívták a Borussia Mönchengladbachhoz próbajátékra tavasszal. Egy finnországi U16-os UEFA-tornán figyeltek fel rá. Megfelelt a teljesítménye, így szerződést kínált a 16 éves baloldali védőnek a német egylet. Érdekesség, hogy a tesztelése az ottani U17-eseknél, vagyis az eggyel idősebb korosztálynál zajlott, ahogy a Vidinél is korábban.

A mentalitásom, a futóeredményeim – nagyon sokat tudok ugyanis futni –, és az egy-egy elleni védekezés lehetett az, amiben kiemelkedőt tudtam nyújtani, valószínűleg emiatt akart leigazolni a Mönchengladbach

– nyiltakozta pénteken a Digi Sport “Reggeli Start” című adásában.

Bekker baloldali támadóként kezdte a Dalnoki Jenő Akadémián, innen vonták vissza balhátvédnek. A pár napja Norvégiát 4-0-ra verő magyar U17-es válogatottban Preisinger Sándor szövetségi edző egyébként a védősor előtt számított rá.

Jelenleg Marcelóra, a Real Madrid jobb bekkjére tekint példaképként. Bekker az akadémián lakik, iskolába még nem jár, német nyelvórákra annál többet. Inkább nem akarja összehasonlítani a magyar és a német meccsek iramát.

A meccseink intenzitását nem lehet az itthoniakhoz mérni. Hihetetlenül nagy az iram, a játékosok agresszívebbek. Terveim szerint 20 évesen már egy Bundesliga-csapatban játszanék, de ehhez még itt is végig kell járnom a szamárlétrát. Azt nem tudom, melyik otthoni csapattársam tudná itt megállni a helyét.