A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak.

A mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a hungaroring.hu-n olvasható közleményben azt mondta, végig rugalmasan álltak hozzá az egyeztetésekhez, mert a pálya készen áll, bármikor lehet rajta versenyt rendezni és mindenképpen szerették volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A futam eredetileg augusztus 2-i dátummal szerepelt a 2020-as naptárban.

A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát – jelentette ki Gyulay.

Szeretném megköszönni minden partnerünknek és az összes promóternek a támogatást és az elkötelezettséget a Forma-1 irányába – idézte a Liberty Media közleménye az F1-et irányító Chase Carey-t. (MTI)

A Forma-1 2020-as módosított versenynaptára (első 8 forduló)

július 3-5.: Osztrák Nagydíj, Spielberg

július 10-12.: Stájer Nagydíj, Spielberg

július 17-19.: Magyar Nagydíj, Mogyoród

július 31-augusztus 2.: Brit Nagydíj, Silverstone

augusztus 7-9.: 70. Évforduló Nagydíja, Silverstone

augusztus 14-16.: Spanyol Nagydíj, Barcelona

augusztus 28-30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps

szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj, Monza