Honlapunkon több ízben is beszámoltunk arról, hogy a múlt héten szerdán lejátszott ETO FC Győr-Nyíregyháza NB II-es bajnoki 94. percében olyan súlyosan megsérült a hazaiak támadója, Szimcso Viktor, hogy keresztszalag-szakadása és porcleválása miatt 8-12 hónapig harcképtelenné vált, miután az ukrán és magyar állampolgársággal rendelkező a 21 éves játékost a vendégek középpályása, Gulyás Máté találta el egy belépő során.

Az összesen öt piros lapot hozó feszült találkozó részleteiről, illetve a szereplők közül többeket is megszólaltattunk.

“Most ugassatok!”: Így szólt ki a Győrben súlyos sérülést okozó játékos – a botrány részletei

Az MLSZ Fegyelmi bizottsága (FEB) a csütörtöki ülésén a súlyos sérülést okozó Gulyást három hónapra elmeszelte, az ügyben kapcsolatban pedig kártérítési pert indíthat a győri klub, amiről a győriek ügyvezetője Soós Imre nyilatkozott a Borsnak. Mellette a győriek technikai vezetője, Nagy Ádám először a csakfoci.hu-nak beszélt a Gulyás-féle belépő következményeiről.

Szimcso reggel egy MR-vizsgálaton vett részt, aminek meg lett az eredménye. Sajnos elszakadt az elülső, illetve az oldalszalagja és a porc is sérült a bal térdében. Hétfőn fogják megműteni Siófokon. Viktor nagyon maga alatt van érthető módon és nincs jó passzban. A családja Ukrajnában él, így nem tudtak most eljönni hozzá. Szerintem holnap, vagy holnapután meg fogják látogatni. A klub részéről Soós Imre ügyvezető és én voltunk bent, a támogatásunkról biztosítottuk a játékosunkat – nyilatkozta honlapunknak Nagy.

Az ETO FC Győr hétfő délelőtt hivatalos honlapján közölte, hogy el kellett halasztani Szimcso műtétjét, miután az előkészületeknél kiderült, hogy

a stopli okozta sebek Viktor lábszárán olyan mélyek, hogy fertőzésveszély miatt kockázatos lenne az operáció, így azt el kell halasztani a sebek gyógyulásáig.

Alább a győriek közleményét változtatás nélkül közöljük.

Gulyás Máté belépőjének eredményeként nem csak a szalagok és a porc sérült meg Szimcso Viktor térdében, hanem a lábszárán is komoly sérüléseket okoztak a stoplik. A sebek olyan közel vannak a műtéti területhez, hogy az orvosok túl kockázatosnak ítélték meg a beavatkozást, így meg kell várni a sebek teljes gyógyulását, mielőtt Viktort megműtenék. Ezek alapján az operációt várhatóan 1-2 hét múlva tudják végrehajtani.