Ahogy azt a csakfoci.hu délelőtt elsőként jelezte – majd később hivatalossá is vált –, a Haladás leváltotta vezetőedzőjét, Mészöly Gézát.

A Puskás Akadémiától elszenvedett 5-1-es vereség után nem lehet azt mondani, hogy váratlan volt a Haladás edzőváltása. Akik jobban beleláttak a klub, Mészöly Géza és a csapat hármasába, azon is csodálkozhatnak, hogy a kapcsolat eddig kitartott. Nézzük a hátteret:

Egyre több bírálat érte az edzőt

Mészöly Géza és a csapat viszonya már jó ideje nem volt a legjobbnak nevezhető. A tavalyi bajnokság vége felé “elveszítette” elsősorban a rutinos játékosokat, de a meghatározó külföldi légiósokat is. Úgy tudjuk, a labdarúgók sok esetben nehezményezték a taktikai elképzeléseket, illetve annak hiányát, de az edzésmunka összeállítása során is kritikával éltek, többször hangzott el bírálatként a játékosok részéről, hogy a csapat erőnléte nem megfelelő. Volt olyan futballista, aki háttérbeszélgetések alkalmával elmondta, nem tudja mitől működik a csapat, hiszen szakmailag szinte semmi nem adott ahhoz, hogy jól szerepeljenek.

Nem mindenben értettek vele egyet

Voltak olyan labdarúgók, akik azért nem maradhattak a Haladásnál, mert Mészöly nem tartotta őket megfelelőnek, vagy nem akart velük dolgozni, ilyen volt például Leandro Martinez vagy Ugrai. Sokat sejtető, hogy Martinez Mészöly kirúgása után 30 perccel már Haladás-mezes képre cserélte Facebook-profil képét. Ezeket a döntéseket a vezetők felvállalták és annak ellenére támogatták az edzőt, hogy ezekben a személyi kérdésekben nem értettek vele egyet teljesen, de rábízták a csapat kialakítását. Miután azonban az eredmények elmaradtak, érezhető volt, hogy ezek a korábbi nézetkülönbségek is belejátszanak abba, hogy most nem türelmesebbek Mészöllyel.

Puskaporos hordón üldögélt, ami robbant is

A tavalyi bajnokság végén úgy hírlett a Hali vezetői a szerződése alapján elküldhették volna Mészölyt, mégsem tették meg, hiszen bár egyre több volt az ellentét, az eredmények elvitathatatlanok voltak, de benne volt a levegőben, hogy az idei bajnokságban nem szerepelhet rosszabbul a Hali, különben veszélybe kerülhet az egyre kisebb támogatói bázissal rendelkező edző állása. Az első forduló után sokat sejtető volt Király Gábor azon kijelentése, mely szerint szeretné, ha az új stadionban NB I-es Haladás játszhatna…Pár héttel később jött a korábbi csapatkapitány, Halmosi Péter és Mészöly Géza összetűzése, mely Halmosi keretből történő kizárását vonta maga után. Ez már jelezte, hogy Mészöly puskaporos hordón üldögél, mely eredménytelenség esetén robbanhat is. Ez most megtörtént.

Mészöly reagált menesztésének az okaira: “Én is hallottam ezeket a szidalmakat” – interjú