Mint ismeretes, a Paks elleni 2-0-s vereséggel nehéz helyzetbe került a ZTE, hiszen a kiesés szempontjából “hatpontos” mérkőzést bukott el, és 18 meccsen szerzett 17 pontjával csak a tabella 11. helyét foglalja el a kék-fehér együttes.

A zaol.hu cikke szerint rendkívül feszült volt a hangulat a ZTE öltözőjében, de Végh Gábor, a csapat többségi tulajdonosa is elhagyta a stadiont a második paksi gól után. A meccs másnapján pedig meg is szólalt a klubvezető, mintegy tisztázva a kialakult helyzetet.

Egész éjjel nem aludtam, annyira feszült voltam, de ma délelőtt már elemeztünk. Dobos Barna vezetőedzővel és Sallói István sportigazgatóval hármasban beszéltük át a dolgokat. Úgy látom, hogy nincs értelme kapkodni, nem biztos, hogy az edzőváltás oldaná meg a gondjainkat ebben a sűrű menetelésben. Őszintén átbeszéltük a hibákat, látjuk ezeket, a céljainkat el akarjuk érni, és ebben továbbra is kérem a szurkolók segítségét. Álljanak mellettünk, ahogy eddig is tették! Mindenki higgye el, azért erősítettünk a télen, hogy sikerüljön bent maradni.

A legegyszerűbb lenne most edzőt váltani, s ha csak edzőgond lenne, nem várnék. Azt kértem Dobos Barnától: amelyik játékos nem tesz meg mindent a csapat sikeréért, hívják bárhogy is, tegye ki a keretből.

Mi nem adjuk fel a harcot és kérem, hogy a szurkolók se tegyék ezt! – nyilatkozta Végh a megyei lapnak.