Ferencváros – Paks 4-0

Szergej Rebrov (Ferencváros):Egy kicsit talán túl korán kezdődött a szezon, a végén már nehéz pályán kellett futballoznunk. Sokkal agresszívebbek voltunk, több helyzetet alakítottunk ki az ellenfélnél, szép gólokat szereztünk, ezért mindenki elégedett lehet. Meglátjuk a bajnokság végén, hogy ki a legjobb. Most három pontot szereztünk, ami fontos volt, de ugyanezt a koncentrációt, motivációt kell mutatni a hátralévő időszakban is. A legfontosabb az volt, hogy megtaláljuk támadásban és védekezésben is az egyensúlyt. A Paks nagyon jó a kontrákban, láthattuk, hogyan verték meg így a Fehérvárt. Nekünk ezért abszolút kontrollálnunk kellett a meccset, és nem szabadott esélyt adni a kontrákra, amit meg is tettünk. (fradi.hu)

Osztermájer Gábor (Paks): – Ma a Ferencváros a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Gyáván játszottunk, a Fradi pedig megérdemelten nyert, hisz’ könyörtelenül kihasználta ezt. Így nem lehet mérkőzést kezdeni, már az elején eldőlt minden, mivel még egyszer mondom, gyáván futballoztunk, így nem lehet játszani. Magyarország legjobb gárdája ellen léptünk pályára, és hozzájárultunk ahhoz, hogy jól focizzanak. Távol álltunk az emberektől, illetve nem kellőképpen segítettünk egymásnak és a csapatrészek sem passzoltak egymáshoz. Igazából számunkra a fontos mérkőzések majd most kezdődnek, de ebből is tanulnunk kell. A következő meccseinken, az igazi riválisaink ellen nem szabad kikapnunk, és pontokat kell gyűjtenünk, ugyanakkor a maiból is tanulnunk kell (paksifc.hu)

MOL Fehérvár FC – Bp. Honvéd 0-0

Joan Carrillo (Fehérvár): Jár a gratuláció a Honvédnak, mert megvalósították, amit terveztek. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert a szurkolóink megérdemelték volna a győzelmet, ha már kilátogattak a stadionba. A játékosok mentek az utolsó percekig, játszottuk a focit, kockázatot vállaltunk, de ez ma nem vezetett sikerre. Több helyzeteket alakítottunk ki, közelebb álltunk a győzelemhez, de ennél jobban kéne játszanunk. Nyertünk egy pontot, de nekem inkább úgy tűnt, hogy vesztettünk kettőt. Ennél is nagyobb ritmusban szeretnénk játszani, ezen kell még dolgoznunk a következő meccseken, és mindig győzni akarással kell pályára lépnünk, ez a helyes mentalitás. A tervünk részben megvalósult, úgyhogy egyénekre nem tudok rosszat mondani. A bemutatkozó Lyes Houri nagyon jó játékos, de okosan kell beosztanunk a játékperceit, mert hozzánk az edzőtábor utolsó napjaiban csatlakozott. Nem jönnek jókor a sérülések, nincs pontos információ Negóról, de se vele, se Petrjakkal kapcsolatban sincs túl jó megérzésem. Nem tudom még, hogy jövő héten Houri fogja-e pótolni valamelyikőjüket, de bárki fog pályára lépni, annak győztes mentalitást kell tanúsítania.

Alessandro Recenti (Honvéd, az eltiltott Giuseppe Sanninót helyettesítve): Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, komoly ellenféllel szemben lejátszott komoly meccs volt. A Vidi második a tabellán, ők egy nagy csapat, de a fiúk mindent beleadtak, és mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Vendégként nagyon sokat jelent az ilyen játék, büszkék lehetünk magunkra. Nagyon fontos, hogy csak egy meccsnyivel tekintsünk előre. Lépésről lépésre kell gondolkodnunk. Távoli lövésekben veszélyesek voltunk ma, de nem csupán ott voltunk erősek, gondoljunk csak Moutari helyzetére. A támadások stílusát megfelelően variáltuk ma, többféle lövésünk volt a tizenhatoson kívülről és belülről, a befejezések nem sikerültek.

DVSC – Újpest 4-0

Vitelki Zoltán (DVSC):Én sosem vagyok igazán elégedett, a mai napon egy kissé bátortalan első félidő után egy jó második játékrészt produkáltunk. Az összképet tekintve elégedettek lehetünk, a játékosok ragaszkodtak azokhoz az alapelvekhez, amiket megbeszéltünk. Nagyon örülök, hogy négygólos győzelemmel tudtunk kedveskedni a debreceni közönségnek.

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Az első perctől az ellenfél alá dolgoztunk, segítettük őket a győzelemben. Önbizalom nélkül, karakter nélkül, remegő lábakkal játszottunk már az elejétől. A Debrecen kihasználta a számtalan hibánkat, ma semmi nem akart összejönni, nem volt bennünk energia és küzdőszellem. Máskor is előfordult, hogy kikaptunk, de akkor legalább küzdöttünk és harcoltunk, ma azonban ez teljesen hiányzott a csapatból.

NB I: Durván összeomlott az Újpest a tavaszi rajton – videó, tabella

ZTE – DVTK 1-3

dr. Dobos Barna (ZTE):Sajnálom, hogy 1-0-s vezetésünk után nem tudtuk megtartani az előnyünket és végül a pontszerzés sem jött össze. Két pontrúgást nem tudtunk hatástalanítani, és nem volt bennünk annyi a mai napon, hogy olyan helyzeteket alakítsunk ki, amivel legalább az egy pontot megszerezhettük volna. (ztefc.hu)

Feczkó Tamás (DVTK):Nincs az országnak olyan szeglete, ahol ne éreznénk magunkat hazai pályán. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen sok szurkoló elkísért minket ilyen hidegben Zalaegerszegre! Óriási gratuláció jár a csapatomnak, hiszen Zalaegerszegen 44 éve nyert utoljára bajnoki mérkőzést a DVTK. Hátrányból kellett győzni egy jól felkészített és taktikus csapat ellen. A 4. percben már két góllal kellett volna vezetnünk, ziccerig játszottunk, a következő mérkőzéseken nem lehet ennyi helyzetet kihagyni. Ugyanakkor látni kell a pozitívumokat is, hogy mennyi helyzetet tudtunk kialakítani,  A kezdeti rohamok után feljött az ellenfél, mert 90 percen keresztül nem lehet nyomni, de fizikálisan jól nézünk ki, és az idő előre haladtával egyre tovább bírjuk majd az egészpályás letámadást. (dvtk.eu)

Kaposvár – Puskás Akadémia 1-1

Disztl László (Kaposvár):Nagyszerűen játszottunk, gratulálok a csapatnak. Sajnos az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét. Az első félidőben egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol mindkét csapat próbálta ráerőltetni az akaratát a másikra. Ezáltal lett küzdelmes és izgalmas ez a játékrész, amelyben ugyan hátrányba kerültünk, de ebből sikerült visszajönnünk a meccsbe. Úgy mentünk szünetre, hogy éreztünk azt, hogy ebben a találkozóban benne van a győzelem. Ez be is bizonyosodott, nem csak ez emberelőnyünk miatt. Óriási lehetőségeket dolgoztunk ki, a fiúk mindent megtettek a győzelemért. Reméljük, hogy ez az egy pont is nagy erőt ad a folytatásra. (rakoczifc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Az eredménnyel nem vagyok elégedett, hiszen jól indult számunkra a mérkőzés. Az első tizenöt percben domináltunk, úgy nézett ki, hogy simán hozzuk a mérkőzést. Ez után, már nem először a szezonban egy könnyelmű hibával visszahoztuk a meccsbe a hazai csapatot. A második félidőben Yoell van Nieff kiállítása megváltoztatta a mérkőzést. Három pontért jöttünk, így nem vagyok elégedett. (rakoczifc.hu)

Mezőkövesd – Kisvárda 1-0

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Azt gondolom, hogy egy nagyon értékes győzelmet arattunk, több szempontból is. Az 1-0 egy nagyon nehéz eredmény, de sokszor a legértékesebb és ezzel győzelemmel tudtunk indulni a tavaszi szezonban, ami azt gondolom, hogy mindennél fontosabb. Voltak lehetőségeink, hogy hamarabb lezárjuk a mérkőzést, ez a mai napon sajnos nem jött össze. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendőkben ezekből a lehetőségekből többet fogunk kihasználni.

Dajka László (Kisvárda):Először is nem örülök neki, hogy pont nélkül maradtunk, de hozzá kell tennem, hogy az első félidőben kerestük önmagunkat, tehát nem azt a játékot nyújtottuk, amit elvártunk mi, és amit esetleg meg is beszéltünk a játékosokkal. Aztán a kiállítás még nehezebbé tette az életünket, ettől függetlenül viszont hozzá kell tennem, a második félidőben tíz emberrel masszívak voltunk, nem adtuk fel a mérkőzést, kerestük a lehetőségét az egyenlítésnek. Természetesen kontrából a hazaiaknak is volt lehetőségük. Úgy gondolom, hogy a második félidőt figyelembe véve örülök a csapat teljesítményének, az első félidőben mutatott játékon viszont változtatnunk kell és javítanunk kell.

NB I: Botlott a Fehérvár és a Puskás, értékes győzelmet aratott a Mezőkövesd és a Diósgyőr – eredmények, videó