Berg a bajnoki címről, Storckról, a Fradiról és az igazolásokról – őszi interjú a Vidi edzőjével

Henning Berg egy fordulóval az magyar fociősz vége előtt a második helyen áll az NB I-ben, első itteni szezonjában. A norvég szakember egyre eredményesebb szereplése a fehérváriakkal a tréner hazájában is szemet szúrt már, több cikket is írtak az elmúlt napokban a szakember itteni ténykedéséről.

A tv2.no például egyenesen „fociforradalomnak” és „fociszenzációnak” nevezi, mint Berg „”művel” Magyarországon, utalva arra, hogy a korábbi Manchester United-játékos a Legia Varsó után  a Videotonnal is révbe érhet külföldön. Berget meg is szólaltatták a Debrecen legyőzését követően.

Jól mennek itt a dolgok, fontos volt, hogy ezt a csatát megnyerjük. Egy kis időbe tellett, amíg a játékosok elsajátították az új játékstílust támadásban és védekezésben is. Talán ha előbb belerázódunk a játékba, már mi állnánk az élen – mondta a Videoton szakvezetője.

 

Az Aftenposten is kiemelt hírként kezelte Berg előretörését az NB I-ben, megjegyezve, hogy a Videoton a norvég vezetésével akár már a hétvégi, utolsó idei fordulóban az élre állhat az OTP Bank Ligában – jelenleg a Vasas egy ponttal előzi meg a Vidit.

Ugyanakkor Berg kapcsán még mindig téma az, hogy esetleg ő ülhet majd le a norvég válogatott kispadjára, bár a Videoton korábban cáfolta ezt, és a bukmékerek is inkább Ståle Solbakkent tartják a favoritnak a nemzeti csapat kispadjára.

Ennek kapcsán Berg így fogalmazott a lapnak:

Egy norvég edzőnek a norvég szövetségi kapitányság nyilván speciális megtiszteltetés, de őszintén szólva ne gondolkodtam ezen, és azért jöttem Magyarországra a nyáron, hogy komoly célokat valósítsak meg – tette hozzá.