A szerb sajtó ismét szóba hozta a Partizan Belgrádot a Videotonnal. A telegraf.rs ezúttal arról ír, hogy a belgrádi együttes a fehérváriak egyik kulcsjátékosát, Loic Negót szemelte ki magának.

Vidi-Partizan: Fordított út

Érdekesség, hogy eddig elsősorban a Videoton szerződtetett partizanos múltú játékosokat. Danko Lazovic, Marko Scepovic és Stefan Scepovic is megjárta a belgrádi együttest, de a vezetőedző, Marko Nikolic is azt követően érkezett tavaly nyáron, hogy a szerb egyesülettel duplázott.

A Vidi alapembere kell a Partizannak

Nego esetében abszolút alapemberről van szó. A francia labdarúgó az eddigi 31 fordulóból 26-szor kezdett, háromszor pedig becserélték. Ráadásul ebben a szezonban van hat NB I-es gólja is.

Tavaly 32, tavalyelőtt 26 meccse volt, akkor is lőtt hat, illetve két gólt. A szerbek megemlítik, hogy Nego korábban volt az AS Roma tulajdonában is – igaz, nem játszott az olaszoknál -, de megjárta a Standard Liége-t, a Charltont és az Újpestet is.

Nem mehetne ingyen

A Telegrafnál arról írnak, hogy Nego szerződése a szezon végén lejár, így a Partizan jó üzletet köthetne, hiszen nem kellene fizetni a 27 éves, jobbhátvédként és jobbszélsőként is bevethető játékosért. A szerbek a hírek szerint már hosszú ideje figyelik őt, így pontosan tisztában vannak a képességeivel.

A kinti hírekkel ellentétben azonban úgy tudjuk, a Partizan biztosan nem vihetné ingyen Negót, ugyanis a labdarúgót 2021-ig szerződést köti a Videotonhoz. A klub vélhetően nem engedné el olcsón fontos játékosát, ennek fényében pedig megkérdőjeleződhet az üzlet.

Szintén a szerb sajtó írt arról a héten, hogy a néhány hete a Partizannal szóba hozott Marko Nikolic 2021-ig szóló szerződést hosszabbít a Videotonnal, így biztosan nem tér vissza Belgrádba.