A ProSport napilap exkluzív információi szerint a román élvonalbeli FC Viitorul vezetőedzője, Gheorghe Hagi közel áll ahhoz, hogy megváljon csapata “Bűvésznek” becézett játékosától, miután a MOL Fehérvár FC ajánlatot tett érte.

A román lap értesülései szerint a fehérváriak 1 millió eurót (334 millió forintot) kínáltak a francia utánpótlás-válogatott középpályás, Lyes Houri játékjogáért, aki az eddigi 21 bajnokiból csak egyet hagyott ki, emellett egy gól és három assziszt fűződik a nevéhez.

A középpálya középén és szélén is bevethető 175 cm-es, jobb lábas, 23 éves marokkói állampolgársággal is rendelkező játékos

nem utazott el az antalyai edzőtáborba, hogy ne kockáztasson egy esetleges sérülést, és az ügynökei intézhessék az átigazolását.

Houri a Valenciennes akadémiáján nevelkedett, megfordult a Bastiában, ahonnan a Belfortnak és a holland Rodának is kölcsönadták. A 2017/2018-as szezonban a Lens B-ben szerepelt. Tavalyelőtt nyáron a Viitorul Constanțához került, ahol eddig összesen 58 tétmeccsen lépett pályára, ezeken öt gólt szerzett, és nyolc gólpasszt jegyzett.

2012 és 2015 között a francia utánpótlás-válogatottakban (U16, U17, U19) is játszott.

FRISSÍTÉS: Megszületett az egyezség

A román Digi Sport szerint a Viitorul és a Fehérvár között pénteken megszületett az egyezség, és hamarosan bemutatják Hourit, aki ma reggel aláírta a szerződését. Sajtóhírek szerint a fehérváriak 600 ezer eurót fizetnek érte és havi 20 ezer eurót (6,6 millió forintot) fog keresni új klubjában.

“Szaúd-Arábiából és Kínából jöttek ajánlatok Nikolicsért” – A Vidi egyelőre nem téma nála