Mint arról korábban honlapunkon is beszámoltunk, egészen komikus jelenet szólt bele döntően a kiesés elleni harcba az NB I 32. fordulójában.

A szombat délutáni Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK összecsapáson ugyanis a második félidő elején a hazaiak támadóját, Danilót megtévesztette egy, a játékvezető irányából érkező sípszó és megfogta a labdát a tizenhatoson belül. Berke Balázs azonnal tizenegyest ítélt, mert állítása szerint ő nem fújt bele a sípjába, így hiába reklamáltak a hazaiak más meglátás szerint Berke már a kezezés előtt fújt.

A lefújást követő sajtótájékoztatón a kispestiek vezetőedzője, Supka Attila sem hagyta szó nélkül a fura esetet.

– A játékvezető érdekes döntést hozott, amikor nem fújta vissza a szabadot, hogy korrigálja a saját hibáját.

Ha elmondanám, amit gondolok, örökre eltiltanának.

A múltkor olyan dologért tiltottak el, amit az edzőkollégának mondtam az öltözőfolyosón, ahova bejött az ellenőr. Sok meccset és pénzbüntetést kaptam. Ez a baj igazából, hogy nem mondhatjuk el, amit gondolunk. Ez a tizenegyes jó 20 percre visszavetett minket a játékban, de még egyszer mondom, ha őszintén kommentálnám az esetet, akkor örökre eltiltanának, én pedig szeretnék még rövidebb-hosszabb ideig a Honvéd padján ülni. Azt egyelőre nem tudjuk, mi lesz nyáron, sem a játékos igazolásokban, sem a saját szerepvállalásunkban, de az utolsó meccset még meg kell nyernünk – nyilatkozta Supka.

A Honvéd trénere hozzátette, olyan hibákat pedig nem lehet elkövetni, mint a mai mérkőzésen.

– Három védőnk van, és nem tudjuk egymást fedezni Prossernél… Bent volt hat 190 centis játékosunk a csapatban, erre egy alacsony játékos fejel gólt. Meg kellett volna nyernünk a meccset, így marad az utolsó forduló – mondta a vezetőedző.

Így értékelt a DVTK trénere, Fernando Fernández:

– A legfontosabb az volt számunkra, hogy ellépjük a kieső zónától, ez sikerült. Elmondtam a meccs előtt, hogy most nagyon sok múlik az érzelmeken, ilyenkor az edző által eltervezettek gyakran háttérbe szorulnak. Büszke vagyok a játékosokra, megmutatták, hogy igazi sportemberek. Köszönöm a szurkolóknak is, hogy eljöttek és támogattak minket. Elégedettek lehetnek, mert idegenben láthattak 4 diósgyőri gólt, jövő héten viszont egy újabb döntő vár ránk, ahol még nagyobb szükségünk lesz rájuk. Olyat nem láttam még, hogy a tizenhatoson belül valaki következmények nélkül megfogja a labdát, de igazából távol voltam, nem tudom azt a helyzetet megítélni. Vernes minőségét nem most fedeztem fel, a bajnokság egyik legtehetségesebb játékosa. Most megmutatta azt, hogy milyen a karaktere. A büntetőnél nem volt egyszerű dolga, de belőtte, a szabadrúgásgólja már-már meg sem lepett, mert láttam már, hogy milyen rúgótechnikája van, és hogy gyakorol edzések után. A végén viszont olyan gólt lőtt, ami bennmaradást érhet nekünk. A gólokon kívül azonban azt is láttam, hogy védekezésben Ricsinek többet kell hozzátennie, ha ebben tud fejlődni, a bajnokság egyik legjobbja lehet. Egy biztos, jövő héten kezdeni fog.