Két részletben összesen három és fél évet töltött a Honvédnál a brazil Danilo, a 93 bajnokin 34 gólt szerző és 11 gólpasszt jegyző csatár távozik Kispestről, ahol lejár a szerződése.

Különleges érzésekkel búcsúzom, hiszen kétszer is a Honvéd játékosa lehettem, szerettem itt futballozni, jól éreztem magam a csapatnál, otthonra leltem Kispesten – mondta a támadó a honvedfc.hu-nak – Mielőtt visszatértem ide, éppen egy nehéz időszak volt a pályafutásomban, a Honvédnál azonban lelkileg és fizikailag is jó állapotban kerültem. A második időszakomban előbb csereként, a második félidőben beállva tudtam segíteni a csapatot, szerencsére gólokkal is sikerült, a legutóbbi idényben pedig többnyire kezdő lehetettem. Voltak jobb és kevésbé jó részei a szezonnak, de összességében pozitív emlékeim vannak. Budapest a második otthonom, a családom is jól érzi magát, jól ment a futballt, szeretnek a szurkolók és én is őket – tette hozzá.

Danilo elmondása szerint a szezon hajrájában nem is foglalkozott a jövőjét illető kérdésekkel, csak arra koncentrált, hogy a csapatával együtt elérje a nemzetközi kupát érő helyezést a bajnokságban, illetve, hogy megnyerjék a kupát. A brazil támadó vasárnap, a családjával együtt hazautazott Brazíliába, aztán majd meglátja, hogyan alakul a jövője.

A légiós már a második fontos játékos Kispesten, aki lejáró szerződéssel, átigazolási díj kifizetése nélkül távozik, hiszen a társgólkirály Holender Filip már aláírt a svájci Luganóhoz. Hamarosan ugyanígy igazolhat el Gróf Dávid is, a kapus a Ferencvároshoz tart.