Az évszázad klubjába igazolhat a 42-szeres magyar válogatott játékos

Honlapunk úgy értesült, hogy Vadócz Krisztián napokon belül aláírhat az uruguayi Penarolhoz, amelyet 2009-ben az évszázad dél-amerikai klubjának választottak meg.
Fotó: www.honvedfc.hu

Péntek délután hivatalossá vált, hogy a Budapest Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott Vadócz Krisztiánnal, így véget ért a 42-szeres válogatott középpályás harmadik kispesti korszaka.

Az uruguayi Fútbol.com az elmúlt napokban megszellőztette, hogy a korábban a Manchester Unitedben, az Atlético Madridban és az Internazionaléban is játékosként megforduló, s mostanra vezetőedzővé avanzsált Diego Forlán a támadósorban és a középpályán erősítené meg a Penarolt. Bár a sajtóban több jelölt is szóba került, ám minden jel arra mutat, hogy a 40 éves szakember első szerzeménye Vadócz Krisztián lehet, akivel korábban együtt játszott az indiai Mumbai City és a hongkongi Kitchee SC csapatában is.

A csakfoci.hu információi szerint napokon belül a 42-szeres magyar válogatott középpályással bővülhet a Penarol. A játékost képviselő CMG menedzseriroda nem cáfolta ezt az értesülésünket, de mint említették, egyelőre nem mondhatnak többet.

Vadócz tavaly 13 évnyi légióskodás után igazolt haza a Honvédhoz, majd a nyár végén visszatért a hongkongi Kitchee-hez, ahonnan idén augusztus végén távozott és az idei őszi szezont már a kispestieknél töltötte, ahol összesen 11 tétmeccsen lépett pályára. Pályafutása során Franciaországban, Skóciában, Hollandiában, Spanyolországban, Dániában, Indiában, Svájcban, Ausztráliában és Hongkongban is megfordult.

A Penarol legutóbb 2018-ban lett bajnok az uruguayi első osztályban, melyet fennállása során összesen 52-szer nyert meg. Emellett az Interkontinentális-kupát háromszor, a Libertadores-kupát ötször hódította el, valamint 2009-ben a Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség az évszázad dél-amerikai klubjának választotta meg.