Mint ismeretes, a csakfoci.hu elsőként, még hétfőn közölt hírének megfelelően a Budapest Honvéd kedden bejelentette, hogy a 62 éves Giuseppe Sannino lett a klub új vezetőedzője. Az olasz szakember hazájában beszélt a kinevezéséről.

Amikor megkaptam az ajánlatot, egy pillanatig sem gondolkodtam, igent mondtam egyből. Keveset tudtam a magyar bajnokságról, de megnéztem pár meccset és azt mondhatom, igen szorosak és hajtósak az itteni mérkőzések. De ez még nem minden: a szervezettség és a stadionok nyűgöztek le leginkább. Gyönyörűek a létesítmények, ráadásul nagy figyelem hárul Magyarországon az akadémiákra, az utánpótlásra – mesélt Sannino a gianlucadimarzio.com-nak.

Sannino az aláírás után visszatért Olaszországba, hogy összecsomagoljon. Július elején pedig már Európa Liga-selejtezők várnak rá új csapatánál.

Az első fontos cél, hogy elismerjék az itteni munkámat. Azt szeretném folytatni, amit Marco Rossi elkezdett a klubnál. Mielőtt aláírtam volna, megkérdeztem őt is, milyen a magyar foci. Az általa elvégzett munka és az eredményei is meggyőzőek voltak, egészen különleges, amit itt elért. Egy olyan edzőről beszélünk, aki otthon csak a Serie C-ben dolgozhatott, Magyarországon viszont bajnok, majd szövetségi kapitány lett – mondta a tréner, aki elárulta, hogy két másik olasz edző is lesz a stábjában, kapusedzőnek pedig a korábbi szerb válogatott hálóőrt, a legutóbb a Bresciánál dolgozó Vlada Avramovot viszi magával Kispestre.

Bogdán délre igazolna, újabb légiós távozhat a Honvédtól – hazai átigazolási hírek