Kiegyenlített csata folyt a pályán az első félórában, a Ferencváros 2-0-s előnye birtokában nem erőltette annyira a támadásokat, a Kisvárda pedig inkább csak pontrúgásokból volt veszélyes.

A 33. percben aztán szinte a semmiből jött egy gyönyörű találat: Lovrencsics labdaszerzése után Gorriarán vette észre, hogy a hazai kapus kint állt, és majdnem a félpályától, nagyjából 50 méterről ívelt a hálóba (0-1). Az uruguayi középpályás ráadásul ekkor már sérüléssel bajlódott, le is kellett cserélni még az első félidőben.

Kisvárda-Fradi 0-1

Szenzációs góllal szerezte meg a vezetést a Fradi Kisvárdán. Gorriarán félpályáról vette be a vendéglátók kapuját az MK-nyolcaddöntő visszavágóján.⚽️Élő közvetítés: http://bit.ly/2U8N77N

Közzétette: M4Sport – 2019. február 26., kedd

Nem sokkal később Böde is a hálóba talált, de Nagy Róbert játékvezető Lanzafame véleményes leshelyzete miatt nem adta meg a gólt.

A fordulás után rákapcsolt a Kisvárda, az előnyébe “belealvó” FTC pedig nehezen tudott mit kezdeni az egyre lendületesebb hazai akciókkal. Rebrov cserékkel (Sigér, Dvali) próbált frissíteni, de a második játékrészben szinte csak a vendéglátónak volt helyzete.

A 67. percben ki is egyenlített a Várda, Heister 11-est és sárga lapot érőn kapott bele kézzel egy lövésbe. A büntetőt a csereként beállt Grozav “Panenka-módra”  emelte Dibusz kapujába, igaz, a vendégek kapusa kis híján elcsípte a labdát (1-1).

A kisvárdai Grozav büntetője a Ferencváros ellen

A második büntetőgyanús kezezést az FTC tizenhatosán belül már megítélte a játékvezető, Grozav így büntetett!

Közzétette: M4Sport – 2019. február 26., kedd

A válogatott hálóőr később is munkában volt, Ilic fejesét, majd Grozav gyönyörű csel utáni lövését is védte. A végén még Bőle rúgott oda a keményen becsúszó Melnyiknek, piros lapot kapott a vendégek játékosa.

Maradt azonban az 1-1, a Ferencváros 3-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:

Kisvárda – Ferencváros 1-1 (Grozav 67. – 11-esből, ill. Gorriarán 33.) – összesítésben: 1-3

Piros lap: Bőle (FTC, 89.)


Korábban:

Haladás – Mezőkövesd 0-1 (Koszta 91.)– összesítésben: 0-1

DVSC – Ajka (NB III) 1-1 (Takács T. 54., ill. Kovács G. 69.) – összesítésben: 4-3

Paksi FC – Puskás Akadémia 1-3 (Lenzsér 11., ill. Latifi 23., 75., 83. – a harmadikat 11-esből)– összesítésben: 3-4

“Ha nincs eredmény Európában, Rebrov elmehet” – exkluzív portréinterjú a Fradi edzőjéről