Régóta dédelgetett álma vált valóra a Ferencvárosnak csütörtök este azzal, hogy 4-2-re verte a litván bajnok Suduvát az Európa Liga-selejtező rájátszásának budapesti visszavágóján, hiszen így a zöld-fehérek az ősszel az EL csoportkörében szerepelhetnek. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója érthetően elégedetten értékelte a csapat eddigi szereplését a klubhonlapon.

– Évről évre elhangzott, de komolyan is gondoltam, hogy a Fradi már rég megérett arra, hogy csoportkört játsszon. Azt is elmondtam, hogy egy BL-csoportkörre még nem feltétlenül állunk készen, az EL-re viszont mindenképpen. A klub háttere, az itt zajló szakmai munka és minden, ami körülveszi a Ferencvárost az predesztinálta a klubot arra, hogy végre elérjük a célunkat – kezdte Orosz Pál.

Bárki bármit mond, nem volt könnyű utunk a selejtezőben.

A BL-ben rögtön az elején megkaptuk a Ludogorecet, az EL-rájátszásban kapott Suduva pedig amolyan sötét ló volt, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy harmadik éve folyamatosan eljutott a rájátszásba, korábban a Celtic, a Crvena zvezda és a Ludogorec sem tudott nyerni az otthonában. A visszavágó elején mindenki láthatta, hogy voltak nehézségeink a Suduva ellen, de a srácok nagyon nagy lelki erőről tettek tanúbizonyságot, hiszen kétszer is fordítottak, amikor a Suduva állt továbbjutásra. Óriási boldogság, hogy bejutottunk a csoportkörbe, de megyünk tovább, hiszen megvannak a további céljaink is.

Péntek délután óta már az ellenfelek névsora is ismert: az Európa Liga H-csoportjában a CSZKA Moszkva, a Ludogorec és az Espanyol lesz a Fradi riválisa.

– Nagyon erős ellenfeleink vannak, de minden egyes mérkőzésnek úgy fogunk nekiállni, hogy szeretnénk megnyerni és szakmailag a lehető legtöbbet kihozni belőle – folytatta Orosz Pál.– Ez a minimum, ami elvárható a Ferencvárostól.

Kiderült, miért nem játszott a Fradi sorsdöntő EL-meccsén a nyári igazolás