Az előző évi kölcsönjátékot követően immár a DVTK labdarúgójaként folytatja pályafutását Diósgyőrben Szabó Bence, miután a DVTK megvásárolta a játékjogát a MOL Fehérvár FC-től, valamint Prosser Dániel is, akit a Puskás Akadémiától vásárolt meg a klub a tulajdonosi megállapodásnak és a tőkeemelésnek köszönhetően – írja a dvtk.eu.

– A tavaszi szezonban kölcsönben szerepelt Diósgyőrben Prosser Dániel, és ez idő alatt játékával és személyiségével is meggyőzött arról, hogy érdemes vele hosszú távon is együtt dolgozni – nyilatkozta Tajti a Puskástól érkező támadóról.  Mindent megtettünk, hogy megszerezzük, és örömmel mondhatom, hogy sikerült megegyezni a Puskás Akadémiával játékjogának megvásárlásáról. Nem zsákbamacskát vettünk, azt várjuk, hogy legalább olyan teljesítményt nyújtson mint tavasszal, de ha lehet, még jobbat.

Prosser végleg a DVTK játékosa lett. Fotó: www.dvtk.eu

– Boldogan jelenthetem be, hogy sikerült végleg megvásárolni Szabó Bence játékjogát – közölte Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Tavaly nyáron, amikor kölcsönvettük, úgy gondoltuk, a fiatal játékosnak minimum egy fél évre lesz szüksége a beilleszkedésre,

de jóval hamarabb felvette az élvonal ritmusát, és fokozatosan a csapat erőssége lett.

Nem véletlenül kapott tavasszal folyamatosan játéklehetőséget, az egész élvonalban ő játszott a legtöbbet az U20-as játékosok közül. Hosszú távon is a DVTK erőssége lehet.

Szabó a MOL Fehérvár FC kölcsönjátékosaként 22 alkalommal lépett pályára a DVTK-ban az előző NB I-es szezonban, ezeken a mérkőzéseken pedig négy gólpasszt adott. Prosser a téli átigazolási szezonban kölcsönben igazolt Diósgyőrbe, érkezésével új lendületet kapott a csapat, 12 mérkőzésen 3 gólt szerzett.