Hosszú kihagyás után visszatért Lakatos László Diósgyőrbe. A DVTK tehetséges támadója elkezdte rehabilitációját a DVTK Edzőközpontban és biztosan halad afelé, hogy tavasszal újra magára öltse a DVTK mezét.

A 16 éves futballista 2015 nyarán kapott profi szerződést a DVTK-nál, korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartották, de 2016 februárjában daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Megműtötték, kemoterápiás kezelést is kapott, a napokban pedig nagy lépést tett a visszatérés felé.

 

Nagyon jól érzem magam, főleg azok után, amin keresztül mentem – kezdte Lakatos László. – Nagyon jól fogadott hál’ Istennek mindenki. Mind a társak, mind az edzők vártak vissza, ami nagyon jólesett. A klub is rengeteget segített nekem a betegségem során, amit ezúton is köszönök. Mostanra teljesen tünetmentes lettem, elkezdhettem újra edzeni. Az orvosoktól megkaptam az engedélyeket arra, hogy elkezdjem az edzéseket és folytathassam a pályafutásomat. A kezelőorvosom, Dr. Kelemen Ágnes szerint minimális az esélye annak, hogy kiújuljon a betegségem. Biztosan öt év múlva jelenthető ki az, hogy meggyógyultam. Jelenleg remekül érzem magam, bár az erőállapotom nyilván még messze nem olyan, mint régen, de szépen lassan az erőmet is visszanyerem. Eszterrel és Attila bácsival (Fuhrmann Eszter fizioterapeuta és Egri Attila erőnléti edző – a szerk.) kezdtem el a munkát, akiknek segítségével egy teljes rehabilitációs programon veszek részt. Most még stabilizációs gyakorlatokat végzünk, amivel visszaállítunk mindent, ami a futásokhoz és az ütközésekhez szükséges. Ezután Attila bácsival az erőnléti feladatokat végezzük majd el. Úgy tervezem 3-4 hónap múlva már bajnoki mérkőzésen is pályára léphetek – mondta a fiatal támadó a dvtk.eu-nak.

 

#DVTK #football #training #rehabilitation #utánpótlás #LakatosLászló

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó,