A mai elutazás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: bár Bese Barnabás és Kádár Tamás is elutazik Bakuba a csapattal, egyikük sincs még olyan állapotban, hogy pályára lépjen a szombati Eb-selejtezőn. A szövetségi kapitány hozzátette: örült annak, hogy ezúttal lehetőség volt a hosszabb közös munkára, sokat jelent, hogy az elmúlt másfél hétben együtt gyakorolhattak a kerettagok – írja az mlsz.hu.

Nem éreztem senkin sem a szezon végi fáradtságot, sokkal inkább a motivációt: mindenkin látszik, hogy nagyon szeretné győzelemmel zárni az előttünk álló két mérkőzést.

Mindenki tisztában van azzal is, hogy száz százalékot kell adnunk a következő két meccsen, mert ha egy picit is visszaesik a koncentráltságunk, akkor bármilyen rivális ellen bajba kerülhetünk, ezt korábban Észtországban is megtapasztaltuk.

Az biztos, hogy nagyon keményen meg kell küzdenünk a három pontért Bakuban – fogalmazott Marco Rossi, aki újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban már Wales ellen is készült a csapat, de azért sokkal inkább az azeri találkozó volt fókuszban.

A szakember hozzátette: azok a játékosok, akik új embernek számítanak a válogatottban, egytől egyik kiérdemelték a meghívót, de vannak olyanok köztük, akiknek még időre van szükségük ahhoz, hogy valóban segítségére tudjanak lenni a csapatnak.

Válogatott: Megvan az azeri-magyar bírója – kellemes emléket ébreszthet Dzsudzsákban

Gulácsi Péter, a válogatott kapusa úgy fogalmazott: reméli, megváltozik az a tendencia, hogy hiába megy hazai pályán jól a játék, idegenben nem tud hasonló teljesítményt nyújtani a csapat.

Az idegenbeli mérkőzéseinken is voltak időszakok amikor jól játszottunk, de olyanok is, amikor kevésbé. Azerbajdzsánban az a célunk, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést, ez jó alap lehet a győzelem megszerzéséhez.

Támadóan szeretnénk fellépni, mert az első két hely valamelyikének megszerzéséhez Azerbajdzsán ellen mindenképpen nyernünk kell. Ellenfelünknek is vannak az Európa-ligában edződött játékosaik, és számukra is óriási esélyt jelent ez a meccs arra, hogy felzárkózzanak a csoportban a többiekhez. Remélem, megváltozik az a tendencia, hogy idegenben kevésbé eredményes a csapat.

Ha a maximumot hozzuk ki magunkból, akkor meg tudjuk nyerni a szombati mérkőzést – fogalmazott Gulácsi, majd elmondta: fontos, hogy megtartsuk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között, ne hagyjuk, hogy az azeriek lekontrázzanak bennünket.

A magyar válogatott szombaton magyar idő szerint 18.00 órakor lép pályára az azeriek ellen.

Sallai: “Most érzem magam először profi futballistának” – interjú