A magyar válogatott kerete – az MLS-ben légióskodók kivételével – vasárnap este összegyűlt Telkibe. Az eddigi névsorból Fiola Attila azonban már nem csatlakozott a társakhoz, a lipcsei Gulácsi Péter és Willi Orbán viszont megérkezett.

A játékosok a hét elején különböző fizikai teszteket végeztek el, hogy a szakmai stáb pontos képet kapjon arról, ki milyen állapotban van a hosszú klubszezon végén. Fiola Attila hosszú sérüléséből ugyan már korábban visszatért, azonban még mindig nincs csúcsformában, így a Marco Rossi vezette szakmai stáb úgy döntött, hogy a MOL Vidi FC védőjével nem számol a júniusi két selejtezőn.

A helyzetet megbeszéltem Attilával is, aki egyetértett velem abban, hogy ezúttal valószínűleg nem tudná úgy segíteni a csapatot, ahogy szeretné – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Ennek megfelelően nélküle folytatjuk a felkészülést Azerbajdzsán és Wales ellen.

Bese Barnabás és Kádár Tamás játéka továbbra is kérdéses, a két játékos állapota azonban az ilyen típusú sérüléseknek megfelelő ütemben javul. A keret többi tagja egészséges – számolt be a szövetségi portál.

A hét folyamán a csapat napi egy edzéssel készül az előtte álló két rendkívül fontos Eb-selejtező mérkőzésre. Csütörtök délelőtt még Telkiben tréningezik a válogatott, majd ezt követően kora délután Ferihegyről indul Bakuba, a szombati meccs helyszínére.

A magyar válogatott bő kerete Azerbajdzsán és Wales ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Pávkovics Bence (DVSC), Vinícius Paulo (MOL Vidi FC)

Középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (MOL Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Bp. Honvéd), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting KC), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest)