Az andorrai vereséggel a háta mögött motiváltan és nagy lendülettel kezdett a magyar válogatott a lettek elleni vébé-selejtezőn. Dzsudzsák beadása után már a 3. percben megszerezhettük volna a vezetést, de a nemzeti tizenegybe több mint két év után visszatérő Varga Roland testéről föléperdült a labda. Varga azonban nem sokat bánkódott, néhány perccel később tökéletesen tekert középre szabadrúgásból, Kádár pedig védhetetlenül fejelt a jobb sarokba (1-0).

Komolyabb helyzetet a félidő közepéig ugyan nem sikerült kialakítani, de akkor megint érkezett egy életveszélyes pontrúgás: ezúttal Dzsudzsák tekert, szögletből, Szalai érkezett, és közelről a kapuba fejelt – bár Vannins beleért a labdába, csak beljebb tudta azt segíteni (2-0).

A lettek szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek a magyar kapura, mégis sikerült szépíteniük a játékrész hajrájában: Korhut passzolta el a labdát, arra Freimanis csapott le, és ziccerből a hosszú sarokba lőtt (2-1).

A szünet előtt Szalai visszaállíthatta volna a kétgólos előnyt, csúsztatott fejesére azonban odaért a lettek kapusa. A második félidő elején megdermedt egy pillanatra az egyébként végig hangosan szurkoló, 20 ezres magyar drukkersereg, ugyanis előbb Sabala pörgetését, majd Freimanis nagy helyzetben leadott lövését kellett bravúrral fognia Gulácsinak. Bár utána azonnal átvettük a kezdeményezést, az újabb nagy helyzet megint a lettek előtt adódott, akik villámgyorsan vittek végig egy kontrát, de Sabala esését nem látta büntetőnek a bíró – nem is volt az egyébként. A 66. percben beállt Böde, aki azonnal helyzetbe került, de első és második lövésébe is belevetődtek. Nem sokkal később azonban már nem volt bevetődő ember: Dzsudzsák újabb szabadrúgásába Solovjovs ért bele rosszul, a lett játékosról a jobb sarokba került a labda (3-1).

A 83. percben meg lehetett volna a negyedik gólunk is, Dzsudzsák ziccerben léphetett ki, de jobblábas lövését fogta a kapus. A magyar válogatott győzelme ettől függetlenül sem forgott veszélyben. Igaz, annyi keserűség még jutott, hogy a bíró egészen furcsa módon kisárgázta Bese Barnabást a portugálok elleni meccsről. Jobbhátvédünk ellen szabálytalankodtak, mégis őt figyelmeztették lappal… A mieink tehát hozták a kötelezőt és győzelemmel készülhetnek a vasárnapi, Portugália elleni mérkőzésre.

Világbajnoki selejtező-mérkőzés

Magyarország-Lettország 3-1 (Kádár 6., Szalai 26., Solovjovs 68. – öngól, ill. Freimanis 40.)