A Magyar Kupa-forduló legnagyobb meglepetését a Videoton búcsúja jelentette, és a fehérváriakat 3-1-s győzelmével búcsúztató, NB II-es Vác játékosa, Kákonyi Dániel szerint nem volt szó arról, hogy a Vidi félvállról vette volna az összecsapást.

Láttam rajtuk, hogy már az elején el akarják dönteni a találkozót – mondta az M4 Sport “Sportreggeli” c. műsorában Kákonyi, aki szerint a fehérváriak az elejétől komolyan vették a találkozót, annak ellenére is, hogy többen úgy vélték, tartalékos csapattal állt ki a Vidi. – Mivel nem sikerült gyors gólt szerezniük, nekünk is megjött az önbizalmunk és próbáltuk játszani a saját játékunkat.

Annak ellenére, hogy a Videoton játékosállománya sokkal többet ér, mint a Vácé, Kákonyi nem érzi nagy fegyverténynek a Vidi elleni győzelmet, mert bízott abban, hogy a legjobbjukat nyújtva meglepetést tudnak okozni.

A szerdai sorsoláson kiderült, hogy a Magyar Kupa kilencedik fordulójában a szintén első osztályú DVTK csapata vár a Vácra.

Nem lesz egyszerű, de jó mérkőzést fogunk játszani, állunk elébe ennek a kihívásnak is. Van félnivalója a Diósgyőrnek is, bár két meccsen nehezebb lesz továbbjutni. Bízom magunkban nagyon – tette hozzá Kákonyi.

A Vác FC sportigazgatója, Orbán Levente, aki elárulta, a Videoton megfigyelői több alkalommal is kilátogattak a meccseikre és alaposan felkészültek belőlük. A szakember szerint a Vidi nagyobb sebességbe próbált kapcsolni az első váci találat után, azonban ezt nem látták viszont a pályán.

Mikor már 2-0-ra vezettünk, úgy éreztük, mintha a Videoton megijedt volna, hogy elveszíti a mérkőzést. Ez rányomhatta a bélyegét a játékukra a mérkőzés fennmaradó részében (…) Ezen a mérkőzésen, talán pont az, hogy nem volt rajtunk teher, mert tudtuk, nem mi vagyunk az esélyesek, de megmutattuk, hogy a Vác tud jó játékot játszani, talán ez volt a siker kulcsa. (…) Teljes mértékben bebizonyította a csapat, hogy van mit keresnünk a labdarúgás térképén, és egy NB II-es keret is fel tudja venni a harcot egy első osztályú ellen. (…) Van még mit fejlődnünk és tudunk még meglepetéseket nyújtani a pályán – mondta a sportigazgató – de visszatérve az első gólunkra, pont ilyen apró fűszerek kellenek a magyar focinak, hogy a szurkolók is a sportág mellé álljanak.