A 16. forduló válogatottja

Felipe (Kisvárda) – Habovda (Haladás), Blazic (Ferencváros), Juhász (Vidi), Szalai (Mezőkövesd) – Szabó B. (DVTK), Varga K. (DVSC), Hasani (DVTK), Protics (Kisvárda) – Varga R. (Ferencváros), Böde (Ferencváros)

Luis Felipe (Kisvárda)

A brazil kapus nem először bizonyítja, hogy jó vételnek bizonyult. A Puskás Akadémia ellen a mezőny legjobbja volt,  s annak ellenére mutatott be több nagy bravúrt (a legnagyobbat Knezevic és Arabuli közeli ziccerénél), hogy az első félidőben megsérült, és szemmel láthatóan később is fájdalmai voltak.

Jurij Habovda (Haladás)

Aktívan futballozott, védő létére az ellenfél kapujára is rendre veszélyt jelentett. A második félidőben jól mozdult be egy szabadrúgásra és hat méterről a felső léc segítségével a hálóba helyezett, amivel egy pontot megmentett csapatának.

Miha Blazic (Ferencváros)

Nagy magabiztossággal tette a dolgát hátul, de a támadásokhoz is rendre felzárkózott. Az első félidő közepén az ő csúsztatását követően növelte kétgólosra előnyét a Fradi.

Juhász Roland (Vidi)

Igazi vezére volt csapatának. A levegőben szinte verhetetlennek bizonyult, a kispesti védők nem tudtak vele mit kezdeni. Kimagasló fejjátékát az ellenfél kapuja előtt is kamatoztatta, hiszen ő szerezte a Vidi első találatát.

Szalai Attila (Mezőkövesd)

Stabil teljesítményt nyújtott hátul, korát meghazudtoló rutinnal helyezkedett. A hajráig nem hagyta komoly helyzethez jutni az Újpest fő fegyverét, Novothny Somát, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a támadó ezúttal nem talált be.

Szabó Bence (DVTK)

A fiatal középpályás az első félidőben csaknem vezetéshez juttatta csapatát, lövése azonban a lécen csattant. A második félidőben is veszélyesen futballozott, ami egy gólpasszban csúcsosodott ki.

Rados Protics (Kisvárda)

Adott egy 40 méteres gólpasszt: ballal remekül varázsolta Horváth lábára a labdát. A második félidőben pedig a szívós védekezésével emelkedett ki, stabilitást adva ezzel a hazaiak középpályájának.

Varga Kevin (DVSC)

Bár a debreceniek a számos kihagyott MTK-ziccernek is köszönhették azt, hogy nyertek a kék-fehérek ellen, de ezzel együtt is a mezőny legjobbja volt. A gólnál nagyon higgadtan értékesítette ziccerét, később is ő okozta a legtöbb veszélyt a vendégek részéről, elsősorban a gyorsasága révén. Majdnem duplázott, nem is döntött rosszul a második ziccerénél, de a kapufáról kifelé jött a lövése.

Florent Hasani (DVTK)

Sorozatban harmadik bajnoki mérkőzésén szerzett gólt a diósgyőriek légiósa, aki Szombathelyen a vezető gól megszerzése mellett pontos passzokkal és aktív, a támadásokat segítő játékkal vétette észre magát.

Varga Roland (Ferencváros)

Csaknem négy hónap után volt újra eredményes. A Fradi legveszélyesebb játékosaként minden akcióban főszerepet vállalt, Bödének ő adta a gólpasszt.

Böde Dániel (Ferencváros)

Már negyedóra után beköszönt volt csapata ellen. Nem nagyon tudták őt tartani, végig jól használta ki testi erejét.

A forduló edzője: Marko Nikolics (Vidi)

Csütörtökön még Fehéroroszországban játszottak Európa Liga-mérkőzést, ennek ellenére három nappal később már frissnek tűntek a fehérváriak és végig dominálva megérdemelten nyerték meg a forduló rangadóját.

A forduló cseréje: Gaál Bálint (Haladás)

Pontrúgásaiban rendre benne volt a veszély. Többször is jól adott középre, hét perccel a beállását követően pontosan ívelt Habovda elé, aki nem hibázott.