Mint ismeretes, a magyar válogatott március 21-én Szlovákiában kezdi meg a jövő évi kontinensbajnokság selejtezőit, majd három nappal később a Groupama Arénában a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot fogadja.

Annyi tűnt biztosnak Marco Rossi kerethirdetése előtt, hogy a korábbi alapemberek közül Sallai Roland és Fiola Attila sérülés miatt biztosan nem állhat a kapitány rendelkezésére.

Az olasz szakember kiválasztottjainak névsora mostanra ismertté, de az MLSZ két meghívott nevét már korábban bejelentette: e szerint a visszatérő Balogh Norbert mellett az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott, 18 éves Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg) ott lesz majd a keretben.

– Valójában mindkettejük esetében csak a megfelelő pillanatra vártam. Norbert az utóbbi időben rendszeresen játszik és a teljesítménye is indokolja azt, hogy a keret tagja legyen. Dominikról is elmondtam már, hogy tehetsége megkérdőjelezhetetlen, azonban a megfelelő pillanatban kell majd neki lehetőséget adni. Ez most jött el, hiszen már a Salzburg keretével készül, amely nagyon modern és agresszív focit játszik, amihez viszont nagyon kemény edzésmunkára van szükség, így a fiatal játékos nagyon jó állapotban van – mondta Marco Rossi meghívásuk kapcsán az mlsz.hu-nak.

Ugyancsak meghívót kapott a keretben már tavaly is szerepelt, de egyébként újoncnak tekinthető Gazdag Dániel is a Honvédból. Egyébként Rossi listája nagyobb meglepetéseket nem tartalmaz.

Fotó: www.mlsz.hu

A magyar válogatott 26 fős kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lang Ádám (FC Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (FC Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Balogh Norbert (APOEL), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Szalai Ádám (TSG Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

Az Eb-selejtezők menetrendje:

Március 21.: Szlovákia – Magyarország

Március 24.: Magyarország – Horvátország

Június 8.: Azerbajdzsán – Magyarország

Június 11.: Magyarország – Wales

Szeptember 9.: Magyarország – Szlovákia

Október 10.: Horvátország – Magyarország

Október 13.: Magyarország – Azerbajdzsán

November 19.: Wales – Magyarország