Mint arról beszámoltunk, az RB Leipzig egy kései, a 89. percben született Willi Orbán-góllal mentett pontot a Hoffenheim elleni bajnokin (1-1). Az ősz óta magyar válogatott védő ezzel tovább folytatta remek sorozatát, hiszen nem csak nagyon jó formában, de gólerősen is futballozik, négy gólnál jár már a Bundesliga-idényben.

A lipcseiek csapatkapitánya elárulta a Kickernek, hogy a magyar válogatottság is kellett ahhoz, hogy igazán elkapja a fonalat.

Az első válogatott meccsem Magyarország színeiben (Görögország ellen, tavaly október 12-én – a szerk.) hihetetlen lökést adott. Nem csak játékosként, de emberként is, személyes értelemben

– mondta a 26 éves Orbán, aki pár hónapja úgy döntött, édesapja szülőhazájának nemzeti csapatát választja azok után, hogy 2014-ben és 2015-ben még a német U21-es válogatottban játszott. A bekk szerint a magyar válogatottbeli élmények klubszinten is pozitív hatással voltak rá, ennek is köszönhetően tudta visszavenni pár hónapja megingott kezdőcsapatbeli helyét Lipcsében.

Eközben egy másik nagy német lap, a Bild is kiemelten foglalkozott TORbánnal – a német “tor”, azaz “gól” szóval játszott a szerző -, mondván a védő

a “Puszta erejét”

immáron magáénak tudva magyar válogatottságával nem csak az előrejátékban lett kiemelkedő, de az elsődleges, azaz védőfeladatait is ragyogóan látja el. Szalai Ádámék ellen például a párharcai 71,4 százalékát megnyerte, nem véletlenül lett a mezőny legjobbja.

Mindeközben csapatkapitányként és vezéregyéniségként is óriási önbizalmat adott neki, hogy hosszú évek tépelődése után (a német és lengyel helyett) a magyar válogatott tagja lett – mindez a lap szerint a pályán és pályán kívül is meglátszik rajta.