“Örökké a tornaterem körül nyüzsgött, valami elfoglaltságot mindig talált, ha mást nem, hát kért egy labdát és kiment az udvarra focizni a többiekkel” – ilyen volt a veszprémi Kádár Tamás báthorys diák korában Marosné Bedőcs Katalin emlékezete szerint, aki az iskola akkori testnevelő tanáraként elsőként terelgette a minden sportban jeleskedő kamaszt a labdarúgás felé.

A Báthory István Általános Iskola fiatalon elhunyt egykori igazgatója, Kadnár Lajos ugyancsak testnevelés szakos volt. Kinevezésekor ő kérte meg “Katit”, hogy vegye át tőle a suli focicsapatát. Kádár Tamás akkor még csak az alsó tagozat padját koptatta, de már számoltak vele, és az igazgató, aki nagyon kedvelte a tehetséges fiút, külön is odafigyelt rá.

Mivel az iskola sportéletében a kézilabda volt a fő profil, Tamás is Hidasi Ferenc tanár úr kéziedzéseire járt minden áldott napon, egészen 14 éves koráig. Ő kedves, szorgalmas, kreatív gyerekként emlékezik rá.

Atlétikában, úszásban, asztaliteniszben egyaránt ügyes volt és mindent szívesen csinált. Amit akkor és ott magára szedett, az mind olyan pluszt adott neki a későbbiekben, amitől ő más és több, mint az eleve labdarúgónak készülő srácok – magyarázta Kati, aki szintén kézilabdázókkal foglalkozik mind a mai napig, a Kádár család mégis úgy tartja őt számon, mint Tomi első fociedzőjét – írja a veszpremkukac.hu cikkében.