Mint ismeretes, a magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott az észtek ellen a Nemzetek Ligája C divíziójában hétfő este. A találkozó után az első gól szerzője, Nagy Dominik értékelte a látottakat, valamint az újoncként debütáló Baráth Botond nyilatkozott az M4 Sportnak.

Változatos volt a mai (hétfői – szerk.) mérkőzés, sajnos kimaradt egy helyzetem, de már nem tudjuk meg, mennyit változtatott volna ez a meccsen. Csalódott vagyok az eredmény miatt, kicsit a játék miatt is, hiszen azt gondoltam, hogy észtek ellen jobban fogunk dominálni, ehelyett mi futottunk az eredmény után. Sikerült kiegyenlíteni, és sikerült is átvenni a vezetést, de sajnos itt hagytunk két pontot, amivel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat – kezdte Nagy Dominik az M4 Sportnak.

A 23 éves középpályás a góljára, és a csapat (össz)teljesítményére is kitért.

A helyzetet megelőzően egy hosszú indítást kaptam, és éreztem, hogy a labda el fog csúszni a lábak között. Volt egy kis előnyöm, amit a védő nem tudott behozni és félig elcsúszva elrúgtam a kapus mellett a labdát a gólomnál.

Azt gondolom, hogy mi is kevesebbet mutattunk az eddigiekhez képest, és az ellenfél sem játszott rosszul. Ha azt nézzük, hogy változatos meccs volt, akkor sajnos ez a döntetlen igazságos

Marco Rossi szövetségi kapitány Baráth Botond személyében újoncot avatott a válogatottban. A Honvéd éves védő a debütálásáról ejtett pár szót, valamint szerinte néhányan fejben elfáradtak.

Eléggé izgatott voltam, mert még nem játszottam a válogatottban. Forgott a gyomrom fel és alá, este is alig bírtam aludni, de megpróbáltam magamat lenyugtatni és próbáltam a mérkőzésre koncentrálni – kezdte Baráth Botond az M4 Sportnak.

Elsősorban A biztos védekezés volt a fő cél a pályán, ebből lehet kontrázni. Sajnos néha hiba csúszott a játékunkba. Megpróbáltunk játszani, és feltörni a kőkemény védelmüket, de nem sikerült. Tény és való, két szerencsés góllal szerezték meg a vezetést.

Talán kicsit kivett a csapatból a görögök elleni meccs, fejben nem voltunk annyira koncentráltak, mint akkor. Vannak játékosok, akik szerda-szombat játszanak, és meglehet, hogy most egy kicsit elfáradtak.

Rossi néhány játékosa magatartását bírálta: “Volt, aki már az elejétől kilógott” – értékelés