Egybehangzó német sajtóértesülések szerint a Marco Rossi válogatottjából ezúttal kimaradó magyar válogatott szélsőt, Dzsudzsák Balázst kinézte magának a német másodosztályban érdekelt Hamburg.

A hsv24.de és a landeszeitung.de információi szerint a hamburgi vezetők a 31 éves magyar szélsőben látják az Eintracht Frankfurthoz távozó szerb Filip Kosztic, valamint a csütörtöki edzésen súlyos térd,- és szalagsérülést szenvedő spanyol Jairo helyettesét.

Dzsudzsáknak az előző idény vége óta nincs csapata, hiszen az al-Vahdával nem hosszabbított szerződést. Dzsudzsákot hét évvel ezelőtt, még a PSV színeiben már szóba hozták egyszer a Hamburggal, állítólag a kikötővárosiak ötmillió eurós ajánlatot tettek a PSV-nek, amely akkor komoly anyagi nehézségekkel küzdött.

A játékosok piaci értékével és az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt 3,5 millió euróra (1,13 milliárd forintra) taksálja Dzsudzsákot, amely adatot legutóbb decemberben frissítettek.

Dárdaiék is szerették volna

A német élvonalbeli Herthát irányító Dárdai is szívesen vitte volna magával a berliniekhez, azonban ez az anyagiak miatt nem valósult meg.

Csak a saját anyagi lehetőségeinken múlott, hogy 2015-ben nem tudtam idehozni. Balázs végtelenül korrekt volt, alá is ment a feltételeknek, mégse sikerült előteremteni a szerződtetéséhez szükséges összeget – mondta korábban Dárdai a Lánchíd Rádiónak.

Válogatott: Rossi rögtön megtette Dzsudzsákkal, amit 11 év alatt senki