Az alábbiakban ezt a cikket idézzük:

“A fiatalembert egy jóbarát által sikerült elérnünk és megkérdeznünk. A szóban forgó magyar szurkolót Bana Attilának hívják – csak hogy végre neve is legyen. Attila valamikor Újpest szurkoló volt, nyilván ma is az, de a mérkőzéseket sajnos ritkán tudja látogatni, ugyanis tizennyolc évvel ezelőtt elhagyta Magyarországot. Spanyolországban él, ahol élete sikeresen alakult, többek közt, a sportnak köszönhetően. Háromszoros spanyol testépítő bajnokként, elismert tagja a spanyol társadalomnak, olyannyira, hogy néhány éve egy madridi egyetemen tanítja az egészséges életmódot, ezen kívül pedig személyi edzőként is dolgozik. Egy kisgyermek édesapja.

A náci eszmék pont olyan messze vannak tőle, mint szeretett újpesti csapata, mostani lakóhelyétől. Nyíltan vállalja, hogy nem rajong sem a nácikért, sem a homofóbokért. Telefonbeszélgetésünk alkalmával elmondta, hogy felháborítónak tartja, hogy az európai média megpróbálja előtérbe helyezni a magyar, albán és horvát szurkolókat, mint a legkegyetlenebb huligánokat. Szomorú, hogy a mai napig mindenhol balhézó angolokról, így próbálják elterelni a figyelmet. Elmondta, hogy huszonötezer kint tartózkodó magyar közt nyilván vannak szélsőségesek is, ám szerencsére ehhez mérten, elenyésző számban.

Attila már jogászaival is egyeztetett és mindenképpen beperelik az őt oktalanul rossz színben feltüntetett sajtóorgánumokat. Mi pedig reméljük, hogy a francia hatóságok nem ültek fel ennek a lejárató kampánynak és sem őt, sem a többi magyar szurkolót nem fogják hátrányosan kezelni.”