Mint ismeretes, a magyar válogatott, Szélesi Zoltán első mérkőzésén 2-1-re kikapott Luxemburgban, felkészülési találkozón, így Andorra után megint egy kellemetlen pofonba szaladt bele az évben.

“Megdőlt az elképzelés, sok volt a hiba”

A nemzeti csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs nem véletlenül tűnt igen elkeseredettnek a mérkőzést követően – a szünetben még nem is kívánt nyilatkozni –, így értékelte a történteket az M4 Sportnak.

– Nem akarom a kiállításra fogni. Az első félidőben voltak lehetőségeink, át is vehettük volna a vezetést, volt 1-2 olyan elképzelés, amit a héten gyakoroltunk. Kiegyenlítettünk, aztán a második félidőben a piros lap fordulópont volt, kivette mind a támadásaink, mind a csapatjátékunk minden élét. Ez egy kellemetlen csapat, amely itthon szeret játszani – ezt ma bizonyította is. Még bosszantóbb, hogy pontrúgásból kaptuk a gólt, amire fel lehet készülni. Sok hiba volt ismét. Próbálgattunk, minden edzőnek más az ötlete, nem volt idegen számomra a poszt, kint ezt játszom, de majd pontosan tudnunk kell azt például, hogy ki az, aki visszalép. A mai mérkőzésen megdőlt az elképzelés, mert át kellett állnunk egy másik rendszerre.

Nagyon nagy baj ez a vereség, megint egy olyan csapat  ellen, amely ellen ha nyerünk, jó kezdőlökés lett volna, ez így megint egy komoly mélypont.