Férfi U17-es válogatottunk múlt pénteken az észtek 3-0-s legyőzésével kezdte meg a hazai rendezésű Eb-selejtező tornát, a második játéknapon azonban egy jóval nehezebbnek ígérkező meccs várt a csapatra: a georgiai válogatott elleni összecsapás. A georgiaiak az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak Izlanddal, de azon a mérkőzésen közelebb álltak a győzelemhez, mint ellenfelük.

Szélesi Zoltán nem változtatott a három nappal ezelőtti kezdőcsapatán, ugyanazzal a tizenegy játékossal kezdtük meg a mérkőzést, mint pénteken az észtek ellen. A magyar válogatott játszott kezdeményezőbb futballt a mérkőzés elején, de rögtön látszott, hogy a georgiaiak sokkal szervezettebbek, és egyénileg is erősebbek az észteknél, így kevesebb gólszerzési lehetőségre lehet majd számítani a magyar válogatottól – írja az mlsz.hu.

Az első félidő végéig labdabirtoklási fölényben játszottunk, lövési kísérletből is többet jegyeztünk, mint ellenfelünk, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtunk kialakítani, inkább távoli próbálkozásokkal igyekeztük veszélyt teremteni. A védekezésünk jól működött, ellenfelünk egy-két rögzített szituációt leszámítva nem tudott közel kerülni a kapunkhoz.

A gólnélküli első félidő után Szélesi Zoltán egyet cserélt, Klausz Milán állt be Csatári Kevin helyére, a cserével szerkezeti váltás is járt a támadójáték javítása érdekében. A második félidőben a magyar válogatott becsülettel hajtott a vezető gól megszerzéséért, egyre nagyobb mezőnyfölényt harcolt ki, a vendégek azonban fegyelmezetten védekeztek, és kevés területet hagytak a támadózónánkban. Ezzel együtt is volt néhány ígéretes akciónk, közülük több is lövéssel ért véget, gólt azonban nem szereztünk. A georgiaiak veszélytelenek voltak a kapunkra, ám helyzet nélkül is megszerezték a vezetést: a 86. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Narimanidze fejelt a hálóba 6 méterről (0-1).

Az utolsó percekben hatalmas nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, egy alkalommal csak a gólvonalról tudtak felszabadítani a vendégek, de az egyenlítés nem jött össze, Georgia 1-0-s sikerével megszerezte mindhárom pontot.

A csoport másik mérkőzésén Észtország 2-1-re legyőzte Izlandot, így a csütörtöki utolsó forduló előtt nem dőlt el semmi a csoportban. Az utolsó játéknapon a magyar válogatott 17.00 órakor Izlandot fogadja Telkiben.

U17-es Eb-selejtező, Telki

Magyarország–Grúzia 0-1 (Narimanidze 85.)

Magyarország: Pécsi – Bodnár, Kokovai, Szabó T., Kovács P. – Lisztes, Szűcs T., Boros – Csatári (Klausz, 45.), Barkóczi (Pócs, 77.), Menyhárt.

Grúzia: Kopaliani – Sadgobelashvili, Kharchilava, Gobeshia, Narimanidze – Tsetskhladze (Parkinashvili, 67., Basiladze, 95.), Alibegashvili, Sigua, Tsikolia, Tabatadze (Khachidze, 92.) – Partsvania (Parkadze, 67., Giunashvili, 96.).