A magyar válogatott a keddi, 1-0-ra megnyert mérkőzés után csütörtökön délelőtt ismét összemérte a tudását a horvátokkal Újpesten. Sándor György szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre, azokat a játékosokat jelölte a kezdőcsapatba, akik kedden nem voltak tagjai a kezdőnek – írja az mlsz.hu.

Válogatottunk jól kezdte a meccset, és 10 perc után a vezetést is megszerezte, egy horvát kirúgás után a félpályától indítottunk gyors kontrát, az akciót ziccerig játszottunk, Barkóczi Barnabás pedig góllal zárta a helyzetet (1-0). A folytatásban is a magyar válogatott akarata érvényesült, és fölényünket egy második gól is jelezte, a 36. percben egy jobb oldali szöglet után Barkóczi fejelt a hálóba (2-0).

A második félidő elején a horvátok mezőnyfölénybe kerültek, egy szöglet utáni fejessel szépítettek, és volt néhány további ígéretes lehetőségük, de a félidő közepére ismét visszavettük a kezdeményezést, és a 70. percben egy újabb Barkóczi-góllal (ezúttal is szöglet után, fejesből) visszaállítottuk a kétgólos vezetést. A hajrában tovább növelhettük volna az előnyt, de kimaradt egy-két nagy lehetőségünk, így maradt a 3-1 a lefújásig.

Így két napon belül kétszer is sikerült legyőzni a horvátok korosztályos együttesét.

Sándor György (szövetségi edző): Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, magas ritmusban játszottunk, betartottuk az alapelveinket, próbáltunk kezdeményezni, gyorsan visszaszerezni a labdákat, és hátulról felépíteni az akcióinkat. Ennek köszönhetően az első félidőben sokszor eljutottunk az ellenfél kapujáig, érvényesült a játékunk. A második félidőben egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, de ekkor sem változtattunk a stílusunkon, majd a cseréket követően visszavettük az irányítást, és újabb helyzeteket dolgoztunk ki. Úgy érzem, egy lépést ismét előreléptünk, emellett egyre jobban körvonalazódik a válogatott szűkebb kerete, amely természetesen azért változhat az előttünk álló időszakban a játékosok egyéni fejlődésének függvényében.

U15-ös válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország-Olaszország 3-1 (2-0)

Magyarország: Fodor-Papp Tamás – Pennica Giuseppe (Bencsetler Máté, 74.), Kiss Bálint (Balogh Máté, 74.), Komlósi András, Tóth Bence – Egri Imre (Szlovák Áron, 53.), Mondovics Kevin (Kugyela Zalán, 41.), Németh Hunor, Pálfalvi Roland, Oros-Kovács Benedek (Miskolczi Domonkos, 62.) – Barkóczi Barnabás (Fónai Bence, 74.)

Gólszerzőnk: Barkóczi (3)