jövő évi, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra készülő U16-os válogatottunkra ezen a héten nehéz mérkőzések vártak, a Belvon Attila vezette csapat ugyanis a nemrégiben a németeket és a franciákat is legyőző olasz válogatott otthonában lépett pályára. A keddi első mérkőzésen csapatunk 2-1-re legyőzte a házigazdákat, akik a csütörtöki visszavágón sem tudták felülmúlni a mieinket.

A déli órákban, nagy melegben lejátszott mérkőzés első félideje nagyban hasonlított a keddi mérkőzés első félidejéhez: inkább a magyar válogatott játéka érvényesült, magasan védekeztünk, sok labdát szereztünk, és ezekből három komoly helyzetet is kialakítottunk, a vezetést azonban ezúttal nem tudtuk megszerezni.

A második félidőben a csereként beállt Fenyő Noah látványos átlövésgóljával aztán megszereztük a vezetést, a folytatásban azonban vesztett hatékonyságából a védekezésünk, így az olaszok mezőnyfölénybe kerültek. Két alkalommal így is közel jártunk az előny megduplázásához, de végül a 86. percben a házigazdák szereztek gólt, ezzel beállították az 1-1-es végeredményt.

A játékosok megvalósították, amit kértünk tőlük, egységesen, szervezetten futballoztunk, a jól felépített védekezésre épített labdaszerzésekkel és a gyors átmenetekkel több nagy helyzetet is kialakítottunk a mérkőzésen – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. – A nagy meleg mindkét csapat dolgát megnehezítette, részben ez okozta, hogy a második félidőben már nehezebben működött a játékunk. Elégedett vagyok a csapattal, egy remek olasz válogatott ellen tudtunk egy meccset megnyerni, egyet pedig döntetlenre hozni. Vannak még pontok a játékunkban, amiben előre kell lépnünk, de úgy érzem, jó úton halad a csapat.

U16-os válogatott felkészülési mérkőzés:

Olaszország-Magyarország 1-1

Magyarország: Radnóti Dániel – Harangi Aiden, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik (Ásványi Domonkos, 46.), Lajcsik Vencel – Tóth Levente, Kern Martin (Balabás Bence, 60.), Galántai Tamás (Varga Zétény, 60.) – Somfalvi Bence (Lukács Máté, 60.), Ésik Ákos (Simon Benedek, 60.), Molnár Csaba (Fenyő Noah, 60.)