Az UEFA honlapjának keddi közleménye szerint a szervezet úgy döntött, hogy a továbbra is aggasztó járványhelyzet miatt törli a férfi U19-es Európa-bajnokságot.

Az UEFA végrehajtó bizottsága tudomásul vette, hogy a csapatok utaztatása és a minitornák lebonyolítása a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt túl körülményes lenne – olvasható a kontinentális szervezet állásfoglalásában. Múlt szerdán az UEFA hasonló okokból törölte az Ifjúsági (azaz szintén U19-es) Bajnokok Ligája aktuális idényét, az U17-es korosztály férfi és női Eb-jének törléséről pedig már decemberben határozott.

A férfiaknál márciusban került volna sor az első selejtező fordulóra, május-júniusban a rájátszásra. Az U19-es magyar férfi csapat Norvégiában, Izland és Andorra társaságában szerepelt volna selejtezőtornán.

A kontinensbajnokságot Románia rendezte volna június 30. és július 13. között.

A román szövetség korábban négy stadionnal sikeresen pályázott a rendezésre, ezek a jelenleg még épülő bukaresti Giulești (14 047 férőhely) és Arcul de Triumf (8 155) arénák, továbbá a ploiești-i Ilie Oană (15 073) és a voluntari-i Anghel Iordănescu (4 518) pályák. (MTI/csakfoci.hu)

Rossi extrém terve: “Meg kell próbálni bekerülni a TOP 25-be a világranglistán” – Mihajlovicra és Hagira emlékezteti őt Szoboszlai