Nemzetek Ligája

“Nagyon elégedettek voltunk a Nemzetek Ligája-szereplésünkkel, tekintve, hogy mellett még az Eb-pótselejtezőkön egy kemény, de verhető Bulgáriával, valamint Izlanddal is játszottunk, amely papíron ugyan erősebb volt tőlünk, de már hanyatló formát mutattak – idézi az interjút a napolimagazine.com. – Az NL-csoportunk nagyon kemény volt, de bebizonyítottuk, hogy fel tudjuk velük venni a harcot. Magyarország nagyszerű futballhagyományait figyelembe véve viszont továbbra is folyatnunk kell ezt a fejlődő tendenciát, és meg kell próbálni bekerülni a FIFA-világranglistán a TOP 25-be.” (a magyar válogatott jelenleg a 40. helyen áll – a szerk.)

Halálcsoport az Eb-n

“Ha a nyári Eb-n a csoportellenfeleink edzője lennék, biztosan azt gondolnám, hogy Magyarország ellen kötelező megszereznünk a három pontot, hiszen a csoport leggyengébb láncszemének tűnhetünk. Magamnak és a játékosaimnak is azt mondom, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a karrierünk és a jövőnk szempontjából, hogy ilyen erős ellenfelek ellen játszhatunk, és meg kell mutatnunk, hogy megérdemelten vagyunk ott az Eb-n.”

A kölcsönös tiszteletről

“Rengeteg magyar ember szereti Olaszországot és az olasz bajnokságot egyaránt, sőt, amikor lehetőségük volt rá, sokan elutaztak a szülőhazámba, hogy élőben nézzék a Serie A-meccseket. Remélem, hogy még sokáig folytathatom a megkezdett utat Magyarországon, de ha egyszer véget ér ez a munkám, mindig emlékezni fogok arra a tiszteletre, ami már az első percektől felém irányul, nem csak attól a pillanattól, hogy a magyar válogatottat irányítom. Emberként és edzőként is tisztelnek, és bizonyos szempontból kissé sajnálom is, hogy ezeket az érzéseket nem élem át Olaszországban.”

Mihajlovicról és Manciniről

“Soha nem gondoltam volna, hogy a korábbi csapattársaim közül Sinisa Mihajlovicból egyszer edző válik, mivel eléggé szeszélyes játékos volt, bizonyos szempontból kicsit őrült is, és edzőnek is megmaradt ugyanilyennek. Őszinte, emberi és egy kiváló taktikus. Arra viszont számítottam, hogy Mancini edző lesz, hiszen ő már a pályán is szinte edzőként viselkedett, rengeteg utasítást adott játékosként. Én már 25-26 éves koromban tudtam, amikor még a Brescia játékosa voltam, hogy az én jövőm a kispadon lesz edzőként. Már akkor igyekeztem megtanulni a játék technikai-taktikai szempontjait, rengeteg jegyzetet készítettem.”

Kalmár Zsoltról

“1995-ös születésű játékos, 2012/13-ban magyar bajnoki címet nyert a Győrrel, majd a Red Bull-családhoz csatlakozott, ezt követően viszont Dunaszerdahelyre hívtam, ahol sikerült folytatnia a fejlődést, évről évre egyre jobb lett. Ő egy box-to-box játékos, nagyon jól játszik a csatárok mögött és nagyon jól bánik a labdával. Rá is jellemző, hogy sokat harcol a pályán, egy komplett középpályásnak tartom.”

Szoboszlai Dominikról

“Nem tudom teljes részletességgel, hogy hogyan zajlott le az átigazolása, Dominik a családjával együtt hozta meg a döntést, hogy a Red Bull-hálózaton belül marad és egy olyan klubba igazol, ahol ugyanazokat a játékelveket vallják, de egy olyan bajnokságban, ami már sokkal intenzívebb. Az elmúlt két évben egyetlen olyan fiatal játékost sem láttam a világon, aki hasonló minőséget képviselne, mint Szoboszlai, ezért azt gondolom – az RB Leipzig tisztelete mellett-, hogy a jövőben Európa egyik TOP 10-es csapatában lesz a helye. 2019 márciusában hívtam meg a válogatottba, amikor 18 éves volt, azonnal lenyűgözött a személyiségével és a rúgótechnikájával, addig a pillanatig csak két játékost láttam, aki hasonló rúgótechnikával rendelkezik, őket Sinisa Mihajlovicnak és Gheorghe Haginak hívták.”