Ausztrál lapértesülések szerint az eddig is érdeklődő, a nyolcszoros olimpiai bajnokot próbajátékra hívó Central Coast Mariners mellett amerikai, török és magyar klubok is bejelentkeztek Usain Boltért.

Az atlétikától már visszavonult jamaikai sprinter kapcsán csak annyit ír az ESPN – az Australian Associated Press (AAP) hírügynökség értesülésére hivatkozva -, hogy a Boltért “versenybe szállók” között magyar csapat is van, de konkrét klubnevet nem emlegetnek. Azt hozzáteszik, hogy a Central Coast Mariners tűnik a legkomolyabb kérőnek és már a héten Londonba repül a klub vezérigazgatója, Shaun Mielekamp, hogy megpróbálja véglegesíteni Bolt szerződtetését.

A 31 éves Bolt kapcsán az utóbbi hónapokban, sőt években több egyesület neve is felmerült, mint az első profi klubjáé, de leginkább marketing-szempontból volt nagy jelentősége annak, hogy például a Manchester Unitednél vagy a Borussia Dortmundnál felbukkant a legendás sportoló, aki nemrég a norvég Stromsgödset edzésein is járt egyfajta próbajátékosként.

Ami pedig az esetleges magyar lehetőséget illeti: Bolt óriási reklámértéket képvisel még a piacon, de anyagi realitása aligha van annak, hogy egy NB I-es klub megfizesse a karibi fenomént, illetve annak sem, hogy versenybe szálljon pénzügyileg egy amerikai, török, vagy akár ausztrál élcsapattal.