“Igaz a hír. Ugyanakkor, úgy tudom, a két klub még nem tárgyalt egymással. Emellett egyébiránt bejelentkezett a Montpellier és orosz kérőm is van. Egyelőre nem tudom, mi lesz velem. Tízből kilencen biztosan gondolkodás nélkül rábólintanának a Fiorentinára, de én megfontolt, ésszerű döntést akarok hozni. Játszani szeretnék, ez a legfontosabb számomra”Nagy Dominik, a Legia Varsó magyar válogatott középpályása néhány napja elismerte a bama.hu-nak adott interjúban, hogy vinné az olasz Fiorentina is a télen.

Lengyel lapértesülések szerint azonban a firenzeiek mellett egy másik olasz csapat is kiszemelte magának a magyar válogatott középpályást, méghozzá az a Genoa, amely a Fiorentinához hasonlóan középcsapatnak számít a Serie A-ban, és amely az utóbbi években  sűrűn szemezgetett a lengyel piacról, így került hozzájuk 2018 júniusában a Cracovia csapatától az a Krzysztof Piątek is, aki 19 forduló alatt 13 gólt szerzett az olasz bajnokságban, ezzel Cristiano Ronaldo mögött a második jelenleg a mesterlövészek listáján.

A hírről beszámoló legia.net hozzáteszi, hogy a varsóiak várhatóan 4 millió eurót szeretnének kapni Nagyért – állítólag egy ennél valamivel alacsonyabb, 3,5 milliós ár hallatán már visszatáncolt a Montpellier -, illetve azt is, hogy hivatalos ajánlatot még egyik kérő sem tett a Legiának, és a játékos sem tárgyal egyelőre az érdeklődőkkel. Ugyanakkor klubja még feljebb is tolhatja az árat, ha az ugyancsak kelendő Sebastian Szymański – Radosław Majecki páros valamelyikét el tudná adni. A portál szerint anyagi szűkében lévő Legia ebben az esetben a 4 milliós árat is túllépve, bátrabban merne alkudozni a magyar játékosért érdeklődőkkel.

A magyar toplistára is rákerülhetne

Amennyiben maradna a 4 millió eurós vételár és ennyit ki is fizetne valaki a – Ferencvárostól még 1 millióért megszerzett – középpályásért, úgy Nagy Dominik lehetne minden idők ötödik legdrágábban elkelt magyar játékosa, Dzsudzsák Balázs, Détári Lajos (mai árfolyamon tekintve körülbelül 8,7 millió euróért igazolt mintegy 30 évvel ezelőtt a Frankfurttól az Olimpiakoszba), Szalai Ádám és a tavaly nyáron a Bundesligába szerződött Sallai Roland után.

A legdrágább magyar átigazolások (transfermarkt.de)