A szerb másodosztályban játszó FK TSC tulajdonosa, Zsemberi János nyilatkozott DIGI Sport Reggeli Start című műsorának. Videóhívás formájában állt Szombathy Pál rendelkezésére az üzletember, hiszen a felvétel készültekor éppen “ellenfélnézőben” járt Liverpoolban, ahol a Szerb Kupa nyolcaddöntőjében a Topolyát fogadó Crvena Zvezda volt Jürgen Kloppék vendége.

– Ez egy érdekes játék, nem mindig az esélyes győz. Be tudunk állni védekezni, tudunk jól kontrázni, meglepetés történhet. Nem hiszem, hogy a Zvezdát ki fogjuk ütni, vagy ellenünk fognak kiesni, de nekik nem prioritás a Szerb Kupa. Én reménykedem egy minimális vereségben. – kezdte Zsemberi a szerb élcsapat elleni kupatalálkozóra készülve, melynek időpontja a Zvezda BL-küzdelmei miatt egyelőre bizonytalan.

Bár első osztályban még nem játszottak, hosszútávon mindenképpen egy Kárpát-medence-szerte elismert csapat szeretnének lenni.

A cél az, hogy belőlünk is legyen egy Sepsi, egy DAC.

A harmadosztályhoz képest sok minden változott. Én, mint vállalkozó, nem akartam több pénzt befektetni a csapatba, inkább az utánpótlás-nevelésre összpontosítottunk. Ez az én döntésem, hogy a klubot szeretnénk magasabb szintre emelni. Hoztunk jobb edzőt, a szakmai stábot megerősítettük, hoztunk pár játékost. Érdekes ez, mert mi próbáljuk összeszedni a környékbeli magyar játékosokat is, de közben szeretnénk eredményeket is elérni.

Az előrelépésben ugyanakkor magyar kluboknak, és a magyar állam 3 milliárd forintos támogatásának is komoly szerepe volt.

– A Topolya együttműködik több magyar klubbal is, a Fradival például lassan száz éve, Nyilasi is futballozott Topolyán. A magyar állam támogatása nagyon nagy löketet adott. Szerbia infrastruktúrája nagyon elmaradott. Mi teremtettünk egy olyan közeget, ahova a fiatalok szívesen fognak jönni. Korábban nem volt műfüves pályánk, a múlt télen még bokáig érő sárban edzettünk. Felcsútról koordinálják a határon túli képzést, már küldtünk is oda játékost. Tehetséges gyerekekről van szó, reméljük, hogy előbb-utóbb a magyar válogatott is hasznukat veszi.

Elsősorban annak szeretnénk nevelni, aki nekünk segít. A Puskás Akadémiának elsőbbsége van a tehetséges labdarúgóink kiválasztására.

Zsemberi János végül azt is elárulta, hogy rövidtávú céljuk a feljutás: 2 éven belül már az élvonalban szeretnének szerepelni.