Mint ismert, kedd este a magyar U21-es válogatott végig nagy fölényben játszva 4-0-ra megnyerte San Marinó-i Európa-bajnoki selejtezőjét, ez pedig Gera Zoltán első győzelmét is jelentette tétmeccsen szövetségi edzőként.

Gera a mérkőzés után az M1-nek elmondta, mindkét félidőben sok helyzetet sikerült kialakítani, a négy gólon kívül még legalább ugyanennyit szerezhettek volna. Játékosai hozzáállásával elégedett volt, végig koncentráltak voltak, nem hagyták kibontakozni az ellenfelet és türelmesebben játszottak, mint Izrael ellen.

– Van hova fejlődnünk, de a mai mérkőzés jó támpont. A játékosok betartották azokat az instrukciókat, amiket kértünk tőlük, a belső védők sokat léptek be a játékba, a középpályásaink sok labdát tudtak felvenni a vonalak között, sok beadásunk volt. Örülünk a győzelemnek, mert a kötelezőt mindig nehéz hozni – fogalmazott Gera, hozzátéve, hogy az Izrael elleni mérkőzés előtt két napjuk volt együtt gyakorolni, ennél pedig több kell ahhoz, hogy a játékosok megértsék és otthonosan érezzék magukat az új játékrendszerben.

Októberben két hazai mérkőzés következik, a lengyel és a német válogatottat fogadja Gera Zoltán csapata Szegeden.

Magyar-andorrai: Rossi megtartotta az utolsó edzést, üzent a legnagyobb szurkolói csoport – minden hír a válogatottunk vb-vb-selejtezőjéről!