Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, egy óráig 0-0-ra állt a több komoly hiányzót nélkülöző magyar U21-es válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság első csoportmeccsén a sokkal esélyesebb Németország ellen. Ezt követően 12 perc alatt kaptunk hármat és eldőlt a mérkőzés.

A találkozó természetesen téma volt a német sajtóban is, az alábbiakban a lapszemlénk olvasható.


A Ruhr Nachrichten szerint nagjából 60 percig tűnhetett nehéznek a németek számára a nyitómeccs, de végül kiderült,

“hogy a magyar válogatott egyértelműen alacsonyabb szintet képvisel.”

Épp ezért volt meglepő a lap szerint, hogy az első gólig milyen nehezen alakított ki helyzeteket a német U21.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint egyfajta türelemjáték folyt a pályán Székesfehérváron, ahol az is kiderült, miben kell még fejlődniük a németekenek, akik a nagy dortmundi reménység, a kisebb sérülése miatt pihentetett Youssoufa Moukoko nélkül sokáig kevéssé voltak veszélyesek a kapura. Ahogy a lap írja, a mérkőzés egyirányú és egyoldalú volt végig, ugyanakkor a Stefan Kuntz vezette vendégcsapat nagyobb tapasztalata ellenére eléggé ötlettelenül futballozott a visszahúzódó magyar válogatott ellen. Sokáig a szerencse is elkerülte a német csapatot, amely aztán alig néhány perc alatt eldöntötte az összecsapást.

A neunzigplus.de szerint egyértelmű verésben részesítette a német csapat a magyart, fölényes győzelmet aratva egy olyan ellenféllel szemben, amelynek egy hete volt a felkészülésre, szemben a németek két napjával: “ez látszott is az első félidőben, ahol leszűkítették a területeket a magyarok, a védekezésük nagyon kompakt volt, ami összességében egy gyenge játékrészt eredményezett” – írják. Hozzátéve, hogy a németek aztán csak megtörték az ellenállásunkat.

A Die Rheinpfalz azt írja, hogy a németek sokáig szenvedtek a csoport leggyengébbjének tartott magyar csapat ellen, de végül simán győzött 3-0-ra – ami a hollandok elleni csoportrangadó előtt önbizalmat is növelhet. Hozzáteszik, hogy bár a magyar válogatottat megrázta a koronavírus, több alapembere is kiesett, ráadásul sérülések is sújtották, védekezésben sokáig helytállt, támadásban viszont végig ártalmatlan volt.

Nagyon, nagyon elégedettek lehetünk a mérkőzéssel, nagyon jó érzés győzelemmel kezdeni egy tornát, pláne úgy, hogy három gólt is szereztünk és egyet sem kaptunk. Ez egy remek alap lehet a folytatásra – mondta a két gólig jutó wolfsburgi támadó, Ridle Baku.

Hasonló véleményen van a Kicker is, amely ugyancsak kiemeli a torna előtti nehézségeinket, és ugyancsak megjegyzi, mennyire hatástalan volt a támadójátékunk, amelyet könnyedén kordában tartott Pieper és Schlotterbeck a német védelem közepén. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a fantáziátlan német akciókat is jól jellemzi, hogy a legnagyobb helyzetük akkor adódott sokáig, amikor Balogh Botond kis híján a saját kapujába talált. Baku aztán eldöntötte az összecsapást és 3-0 után a lap szerint már az akarat szikrája sem látszott a mieinken.

A Bild Moukoko peches sérülése és hiánya miatt szomorkodott keveset a mérkőzés kapcsán, örült viszont Baku eredményes játékának.

A félidőben néhány csavart meg kellett húzni, több pontosságot kértem a csapattól a kapu előtt. Ahogy felgyorsítottuk a játékot, csak idő kérdése volt, mikor szerezzük meg az első gólt. Örülök, hogy végül sikerült

– értékelt a lapnak Stefan Kuntz szövetségi edző, aki állítólag a német A-válogatott kispadjára is esélyes lehet.

Gera a 0-3 után: “Elfáradtunk a második félidőre”