Január 11-én – a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül – tartották meg a Nemzeti Színházban az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát, amelyen a sportújságírók szavazatai alapján díjazták az elmúlt év legkiemelkedőbb magyar sportolóit és edzőit, köztük a labdarúgókat is.

Az Év Férfi Sportolója végül a téli átigazolási szezonban a német első osztályú RB Leipzighez szerződő Szoboszlai Dominik lett,

aki tavaly húzóember volt az RB Salzburgban, míg a magyar válogatottban négy találkozón két gólt lőtt, köztük az Izland elleni győztes találatot, amivel a magyar válogatott kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra.

Ezért a találatért továbbá a középpályás megkapta az Év sportpillanata-díjat is.

A jelenleg legértékesebbre taksált magyar játékos (piaci értéke 20 millió euró) továbbá a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgóknak szóló Golden Boy-díj szavazáson a nyolcadik helyen végzett az előző évben. Ebben a kategóriában Gulácsi Péterre is lehetett szavazni a legjobb három jelölt között.

Az Év Csapata-díjat a magyar labdarúgó-válogatott kapta,

amelynek Bulgária és Izland legyőzésével sikerült kiharcolnia a részvételt a 2020-ról elhalasztott Európa-bajnokságra, melyen két csoportmeccset is Budapesten játszhat, míg a Nemzetek Ligájában egy roppant erős csoportban, a világranglistán jóval előttünk szereplő csapatok (Oroszország, Szerbia és Törökország) előtt sikerült első helyen végeznie, így jövőre már az A-ligában szerepelhet. A FIFA ranglistáján 2020-ban a magyar válogatotté a legnagyobb fejlődés, egy év alatt 44 pontot szereztek és ezzel 12 helyet léptek előre. Ebben a kategóriában a BL-be jutó Ferencvárosra is lehetett szavazni a legjobb három jelölt között, a díjat végül a magyar nemzeti csapat képviseletében Könyves Norbert vette át.

Az Év Edzője a magyar válogatott szövetségi kapitány, Marco Rossi lett,

megelőzve a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-főtáblájára juttató Szergej Rebrovot. Az olasz tréner irányításával tavaly nyolc tétmeccsen öt győzelem, két döntetlen és egy vereség volt az Eb-re kvalifikáló és az NL-ben az A-ligába jutó nemzeti csapat mérlege. Marco Rossinak a virtuális térben honfitársa, Fabio Capello spanyol és olasz bajnok, BL-győztes futballedző “adta át” a díjat.