Mint arról beszámoltunk, 2-2-s döntetlennel ért véget a dunaszerdahelyi DAC és a pozsonyi Slovan vasárnapi csúcsrangadója a szlovák élvonalban. Az eredménynek köszönhetően 13 pont maradt a különbség a felek között, a DAC-ot pedig négypontos hátrányban követi a Zsolna.

A találkozón a videóbíró (VAR) is némi szerepet játszott, hiszen a második félidő elején a játékvezető nem látott szabálytalanságot, amikor a hazaiak támadója, Taiwo elesett a 16-oson belül, de jópár percet követően, a VAR jelzésére végül mégis 11-est ítélt.

A videóbíró működésére és a játékvezető, Michal Očenáš ténykedésére is kitért Bernd Storck, korábbi magyar szövetségi kapitány, a DAC szakvezetője a meccs utáni nyilatkozatában, amit a hivatalos klubhonlap idézett.

Ha már ötpercnyi játék után gólt kap egy csapat, akkor nem egyszerű felállni. Bennünket is sokkolt a gyors gól. Húsz percig kerestük önmagunkat. Nehéz volt játszani a jól pressingelő Slovannal szemben. Andzouna és Blackman álltak a legközelebb a gólszerzéshez az első félidőben. Előbbi bal lábbal, utóbbi fejjel lehetett volna eredményes. A szünetben változtatnunk kellett, újabb támadót küldtünk csatába. Egyre jobban játszottunk, jött is a tizenegyes. A második kapott gólunk előtt hangosan figyelmeztettem a fiúkat a szoros emberfogásra, mégis üresen hagytuk ez ellenfél egyik játékosát, és gólt is kaptunk. Meg kell dicsérnem ugyanakkor a csapatot, mert nem adták fel, küzdöttek a végéig. A második játékrészben jobb volt a játékunk, a harciasságunknak köszönhetjük az egyenlítést.

A videóbírónak nagyon örülök, bár azt gondolom, hogy egy kicsit későn kezdtük el használni. Több tapasztalatra van azonban szükség ahhoz, hogy gördülékenyen működjön a VAR, mert túl sok időt elvesz az egyes szituációk elemzése. Az első félidőben is többet kellett volna ráhúznia a bírónak, a másodikban pedig minimum öt percet kellett volna hosszabbítania a három helyett.

Ebben az országban valami nincs rendben.

A videóbíró kapcsán Darko Milanić, a Slovan szakvezetője is tett egyébként egy megjegyzést:

A VAR-ról pedig az a véleményen, hogy nem jó, ha túl sokszor megakad miatta a játék.