Az észak-amerikai profiliga (MLS) 7. helyen végző mesterlövésze Magyarország legjobb góllövője lett 2018-ban: Nikolics Nemanja a naptári évben 15 bajnoki találatával az első helyen zárt a magyar háziversenyben, amivel folytatta a 2014-ben megkezdett sorozatát. Azóta zsinórban negyedik éve folyamatosan ő az adott naptári év magyar gólkirálya.

Mögötte a szintén az MLS-ben légióskodó Sallói Dániel (Sporting Kansas City) következik, aki összesen 14 gólig jutott 33 meccsen az évben, míg a dobogó legalsó fokára holtversenyben a Mezőkövesd ellen a lecserélését nehezményező Böde Dániel (FTC), valamint Novothny Soma (Újpest) állhatott fel. Mindkét csatár 14 góllal zárta a 2018-as esztendőt.

A TOP10-es listán az előző év hagyományával szakítva ezúttal fele-fele arányban osztozik a légiósok és a hazai bajnokságban futballozó játékosok aránya. Az élmezőny közvetlen közelségében ott van a parádés őszt produkáló Vida Kristopher (DAC, 12 gól), a paksi Hahn János és a Vidi elleni rangadón fejbe talpalt ferencvárosi Varga Roland (10-10 gól).

A klubok közül a tavalyi évhez hasonlóan az FTC adta a legtöbb, két játékost a TOP 10-be.

A legjobbak közé ezúttal légiósként a Nikolics, Sallói, Böde hármas mellé – a Salzburgban bemutatkozó Szoboszlai Dominik (Liefering), valamint a tavaly a sérüléseivel bajlódó, és emiatt az élmezőnyből kiszoruló Szalai Ádám (Hoffenheim) tudott oda kerülni 9-9 idei találattal. A listát Takács Tamás (Debrecen) zárja 8 góllal.

Érdekesség, hogy az élmezőnyből kimaradt az utóbbi időben jó formában játszó Nagy Dominik  (Legia Varsó, 17. lett), a válogatottból nélkülözött, majd a szeptember közepére csapatot találó Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba, 21.) sem található meg 2018 legtermékenyebb magyar labdarúgói között.

Nagy Dominik: “Minden spontán történt, nem tudtam, mi történik” – Fokvárosban tölti a Szilvesztert