Mint ismeretes, néhány hete már kiderült, hogy Marco Rossi távozik a DAC kispadjáról, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyen. A korábbi magyar bajnok tréner utódját azóta is kereste a dunaszerdahelyi klub, de közben úgy egyezett meg Rossival, hogy az olasz szakember a Dinamo Tbilisi ellen Európa Liga-párharc végéig marad a klubnál és utódja csak azt követően veszi át a munkáját.

Rossi utódját keresi a DAC: “Pintérrel és Carrillóval sem tárgyalunk; vannak NB I-es kiszemeltek” – interjú

A Fortuna Liga bronzérmesének vezetőedzői posztja kapcsán több név is felmerült, Pintér Attilától Bódog Tamáson át szlovák és szerb trénerekig, de a csakfoci.hu információi szerint egy német szakember lesz a befutó. Úgy tudjuk, hogy az a Peter Hyballa ül le a DAC-kispadra, aki hazájában a Dortmund és a Leverkusen U19-es csapatát is irányította, de volt a holland NEC és az osztrák Sturm Graz szakvezetője is.

A fiatal, 42 éves bochumi születésű Hyballa már 1993(!) óta edzősködik és rövid ideig egyébként a Leverkusen felnőtt csapatát is irányította, de elsősorban az utánpótlás-csapatoknál dolgozott eddig eredményesen. Hivatalos honlapja alapján a német rendszeresen tart előadásokat edzőknek és futballvezetőknek, illetve publikál is.