A DAC esetleges győzelmével utolérhette volna a tabella harmadik helyén álló ellenfelét, de hiába dolgozott ki több helyzetet a csallóközi házigazda, a győzelem végül elmaradt. A három kapufa (egyszer a hazaiak, kétszer a vendégek találták el) mellett a legnagyobb kimaradt lehetőség talán Hahn Jánosé volt, akinek az 57. percben leadott lövésénél Fabiš mentett a gólvonalon, de előtte is volt egy helyzete, ahol egy kapusbravúr akadályozta meg a gólszerzésben.

A magyar válogatott csatárt a 65. percben cserélte le a Kisvárdáról igazolt Joao Janeiro, míg a dunaszerdahelyiek másik hadrafogható magyar játékosa, az itthon az év férfi labdarúgójának megválasztott Schäfer András végig a pályán volt a MOL Arénában.

A 0-0-s döntetlen azt jelenti, hogy a DAC Janeiro irányítása mellett az ötödik meccsén sem kapott gólt (3 győzelem, és 2 döntetlen a portugál tréner eddigi mérlege), a sárga-kékek pedig a negyedik helyen telelnek a Fortuna Ligában.

Joao Janiero (DAC):Kissé csalódottak vagyunk, de nem a nyújtott teljesítményünk miatt. Minden héten kielemezzük az ellenfél játékát. Tudtuk, hogy a Rózsahegy múlt héten az Aranyosmarót ellen a fair play szabályainak megszegésére panaszkodott, most pedig az első perctől kezdve húzta az időt. Egy kirúgás negyven másodpercig tartott, egy szabálytalanság vagy bedobás szintén soká elhúzódott. Át kell gondolnom, mit mondok, mielőtt bármi mást mondanék. Nemcsak én vagyok csalódott amiatt, hogy nem nyertünk, hanem a játékosok is. Többször jártunk az ellenfél tizenhatosában, de nem tudtuk bevenni a kaput. Edzőként nem mehetek a pályára gólt rúgni. Az én feladatom, hogy erre felkészítsem a játékosaimat. Sok helyzetet kidolgoztunk, a fociban megesik, hogy nem megy be egy sem. De ez nem jelenti, hogy itt lenne a világvége. Jó csapat a Rózsahegy, hiszen mindössze 13 gólt kaptak eddig. Négy hete érkeztem a klubhoz, az egész őszi szezont nem tudom értékelni. A vezetésem alatt öt meccset játszottunk, háromszor győztünk, kétszer döntetleneztünk, négy gólt rúgtunk, és egyet sem kaptunk. Jön a szünet, januártól pedig keményen fogunk dolgozni.

Fortuna Liga, 19. forduló:

Dunaszerdahely – Ruzomberok (Rózsahegy) 0-0