Minek köszönhető, hogy szinte egygólos átlagod van meccsenként?
– Támadófocit játszunk, a bajnokságban mi szereztük a második legtöbb gólt és szerencsére egész jól megy a góllövés. A legtöbbször a szélről jövő beadások után vagyok eredményes, de ha kell, visszalépek a labdákért és kiharcolom magamnak a lehetőségeket.

Tudtad, hogy rekorder vagy? Az elmúlt években egyetlen NB -s bajnokságban sem jutott 26 gólig senki.
– Ezt nem tudtam, nagyon jó hír számomra. A szezon felénél már 18 gólnál jártam, akkor eldöntöttem, hogy legalább 30-at szeretnék szerezni. Még hat forduló van hátra, négy gól hiányzik, nem lehetetlen a küldetés.

Mik a legfőbb erősségeid?
– Leginkább az, hogy jó százalékban használom ki a helyzeteimet, nincs szükségem három-négy ziccerre, hogy egy gólt szerezzek.  A fejjátékom sem rossz, ugyanakkor a bal lábam még nem az igazi.  Nem nevezném magam tipikus erőcsatárnak, de lesipuskásnak sem, a magyar támadók közül talán Priskin Tamás játéka áll hozzám a legközelebb.

Hat évet lehúztál a Fradiban, többek között Nagy Ádám is a csapattársad volt.
– Jól ment a játék, az U18-as bajnokságot például 25 góllal zártam, később sérülések nehezítették az előrelépést, ezért sem tudtam kiteljesedni. Az U21-ben játszottam együtt Ádival, már akkor nagy munkabírású volt, profi hozzáállással, érezni lehetett, hogy számára nem az NB I lesz a végállomás. 

Szinte biztos, hogy gólkirály leszel, nem is kevés góllal. Mik a céljaid a következő pár évre?
– Mindenképp szeretnék egy vagy két osztályt feljebb lépni. Ha az NB I most még nem sikerül, akkor egy olyan NB II-es csapatban játszanék a legszívesebben, ahol a feljutás a cél. Mivel szerepeltem már másodosztályban, tudom, hogy tempósabb meccsek vannak, de kész vagyok a feladatra.

Szűcs Lajos, az RKSK szakmai igazgatója így vélekedett Kokenszkyről:

– Önmagáért beszél a teljesítménye, nem kell megmagyarázni, hogy 26 gólt szerzett. Sikerült olyan összhangot teremteni vele, ami hozzásegíti ehhez a szép eredményhez. A hátralévő bajnokikon még bőven gyarapíthatja a gólok számát. Elterjedtek azok a hírek különböző edzőkollégáktól, hogy nehezen kezelhető, önfejű. Szerintem rosszul kezelték őt. Egy csatárnak egyébként is kicsit önfejűnek kell lennie. Erényeit tekintve NB I-es játékos válhat belőle. Nem nehéz kezelni, nem kell hozzá külön PIN-kód. Ha érzi a bizalmat, meghálálja azt.

Az elmúlt évek legjobb góllövői:

NB I

2013/14
Nikolics Nemanja (Videoton) 18

2014/15
Nikolics Nemanja (Videoton) 21

2015/16
Böde Dániel (Ferencváros) 17

NB II

2013/14
Bajzát Péter (Nyíregyháza) 25

2014/15
Remili Mohamed (Vasas) 19

2015/16
Daru Bence (ZTE) 22

NB III

2013/14
Kertész Tamás (Létavértes) 25

2014/15
Marko Milovac (Kisvárda), Havasi Dániel (Videoton) 21

2015/16
Roszel Róbert (Cigánd) 24