Nemsokára lesz két éves évfordulója annak, hogy a PMFC nem kapott licenszet az élvonalra, és emiatt a nagy múltú klubot alacsonyabb osztályba sorolták. Márton Gábor együttesének a megyei bajnokságból kellett elindulnia ismét az NB I felé, a klub életében pedig új korszak kezdődött, hiszen Matyi Dezső megvált a klubtól.

A Pécsi Újság értesülései szerint ugyanakkor hamarosan ismét magánkézbe kerülhet a Pécs csapata. A lap úgy tudja, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak a város, a PMFC és egy befektető között. Konkrét, aláírt szerződés ugyan még nincs, azonban a megbeszélések a hírek szerint hamarosan, akár még ebben a hónapban lezárulhatnak.

A lap emlékeztet arra, hogy a város háromszázmillió forintért és egy telekért vásárolta meg az egyesületet, s a hozzá kapcsolódó jogokat. A megyei bajnokságba visszasorolt klub irányítását ezzel a Vári Attila olimpiai bajnok által vezetett Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vette át. Páva Zsolt, Pécs polgármestere ugyan azonnal leszögezte, cél az élvonal, s bár az első akadályt gond nélkül vették a labdarúgók, feljebb léptek egy osztállyal, a következő szint, az NB II elérésére – legalábbis a jelenlegi állás szerint – már túlságosan nagy falatnak bizonyul: a PMFC jelenleg csak harmadik az NB III Közép-csoportjában, hátránya jelentős a listavezető Budafok mögött.

A Pécsi Újság azt írja, a klub belső ügyeit jól ismerők szerint ennek egyik oka, hogy a város – így is erőn felül biztosított – támogatása egyszerűen nem elegendő a komolyabb a célkitűzések megvalósításához. Magyarán: több pénzre lenne szükség. Mindemellett az is nyilvánvaló, hogy egyetlen élvonalbeli klub sem tud működni pusztán önkormányzati pénzből.
A megyei lap forrásai szerint az új befektető határozott célja, hogy lehetőség szerint mielőbb ismét magasabb osztályokban szerepeljen a PMFC. Az ehhez szükséges források rendelkezésére állnak, azaz a klub problémái hosszabb távon is megoldódhatnak a szerződés aláírásával. A lap kereste az ügyben az érintetteket, akik azonban egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

A teljes cikk itt olvasható el.