Honlapunk is beszámolt arról, hogy az egykor szebb napokat látott, jelenleg az NB III-ban szereplő Pécstől 200 milliós önkormányzati támogatást vonnak meg.

A PMFC hivatalos honlapján arról számolt be, hogy csütörtökön Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója tartott megbeszélést a játékosoknak és a szakmai stábnak, amelyen „értelmezte” az önkormányzat ismert, szeptember 7-ei döntését, amelyen a PMFC támogatásáról volt szó.

A sportvezető mindenkit megnyugtatott, hogy a város és a PSN Zrt. nem hagyja magára a PMFC-t, és nem arról van szó, hogy nem üzemelteti, főként nem, hogy megszünteti az NB III-as együttest, hanem arról, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a jövőben nem közpénzekből, hanem a piaci szféra, azaz szponzorok bevonásával teremtik elő a működéshez szükséges összeget.

A csapat előtt továbbra is az NB II-es, profiligába történő feljutás a cél.

A Pécsi Újság szeptember eleji cikke egyébként már akkor írt arról, hogy több szponzorral is megállapodott a pécsi gárda, de azok a támogatások  mindössze néhány millió, esetleg néhány tízmillió forintról szóltak.