Keleti csoport

A Szolnok óriási versenyfutásban, csak az utolsó fordulóban tudta kiharcolni a feljutást. A korábban – ideiglenesen – a magyar válogatott kispadján is ülő Csábi József vezette Tisza-parti gárda (amely legutóbb a 2010–2011-es szezonban szerepelt az élvonalban) egy ponttal előzte meg végül megyei riválisát, a Jászberényt: a szolnokiak az utolsó fordulóban a 27 találattal gólkirályi címet nyert egykori NB I-es mesterlövész Simon Attila duplájával verték a sereghajtóként végzett Sajótbábonyt, így bajnoki címet ünnepelhettek hazai pályán, mintegy 1500 szurkoló előtt.

A Salgótarján, a Cigánd és a Sajóbábony mellett minden bizonnyal búcsúzik a harmadik vonaltól a Tállya is (a versenykiírás szerint ugyanis az NB III három csoportjának legrosszabb 13. helyezettje és 14-16. helyezett csapata esik ki a megyei-budapesti I. osztályú bajnokságokba).

Közép-csoport

A több egykori NB I-es gárdát (Dunaújváros, Kecskemét, PMFC) is felvonultató mezőnyben a végig kiegyensúlyozottan szereplő és 30 meccséből 21-et megnyerő Szeged-Grosics Akadémia végzett az első helyen, olyan komoly élvonalbeli múlttal rendelkező játékosokkal a soraiban, mint Andorka Péter, Germán Tamás, Szántai Levente, vagy a román Coroian.

A gólkirályt az Iváncsa adta: Balogh László 18 találattal végzett az élen. A Hódmezővásárhely, a Paks második csapata és a Makó végzett az utolsó három pozícióban.

Nyugati csoport

Itt volt a legsimább a “befutó”, hiszen az Ajka 12 pontot vert végül legfőbb üldözőjére, az Érdre, így ismét a másodosztályban szerepelhet. A Schindler Szabolcs vezette bakonyiak a gólkirályt is magukénak tudhatták az egykoron Pécsen és a Honvédnál is szerepelt Nagy Mihály Krisztián személyében (23 gól). Nem sokkal maradt el tőle egyébként a végül a negyedik legjobb gólvadásznak bizonyult, 42 éves Kenesei Krisztián (Komárom, 17 találat) sem.

A Pénzügyőr, a Csepel és az Andráshida végzett a három kiesőhelyen.

A Merkantil Bank NB II 2019/2020-as mezőnye a jelenlegi állás szerint:

Ajka, Balmazújváros, Békéscsaba, Budafok, Budaörs, Csákvár, Dorog, ETO FC Győr, Gyirmót, Haladás, Kazincbarcika, MTK, Nyíregyháza, Siófok, Soroksár, Szeged-Grosics Akadémia, Szolnok, Tiszakécske, Vasas, Vác